Chihuahua kopen

Chihuahua (pup) kopen – Aanschaf en fokkers

In dit artikel gaan we het hebben over de aanschaf van een Chihuahua. Waar je het best een Chihuahua pup of volwassen dier kunt halen kun je hier vinden. Daarnaast ga ik het hebben over waarom een stamboom zo belangrijk is, en een aantal punten waar je aan moet denken voor je een Chihuahua in huis haalt. Tot slot kun je nog wat vinden over de kosten van een Chihuahua (pup).

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering nemen. Een dierenverzekering kan veel onnodige kosten besparen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die lange tijd zal de kans groot zijn dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet of te laat naar de dierenarts omdat het ze anders te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen zonder verzekering ontzettend hoog oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot €2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er wat met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Zou toch zonde zijn als er iets met jouw hond gebeurd en je bent hiervoor niet verzekerd? Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Waarom een Chihuahua in huis halen? Voor en nadelen.

Voor je een hond in huis haalt moet je altijd eerst goed nadenken over verschillende dingen. Het is namelijk een keus die je vele jaren bij zal blijven. Bedenk eerst of een Chihuahua echt het ras is dat je wilt. Verdiep je in het ras en bezoek fokkers om meer informatie te verkrijgen over dit hondenras. Wees er ook zeker van dat alle huisgenoten het er mee eens zijn en dat er bijvoorbeeld niemand allergisch is voor het hondje.

Verder zijn er nog veel andere zaken om bij na te denken. Chihuahua’s zijn ontzettend kleine hondjes, kunnen soms behoorlijk fel zijn en worden vaak voor tentoonstellingen gebruikt. Het zijn ideale schoothondjes, maar pas er wel voor op dat ze niet te vertroeteld worden en beginnen te schooieren.

Zodra je de keuze hebt gemaakt om een Chihuahua te kopen komen er vele andere vragen naar boven, bijvoorbeeld:

Koop je een kortharige Chihuahua, of koop je liever een langharige Chihuahua?
Dit is een persoonlijke keuze. Er is niet echt een verschil tussen de 2 vachtsoorten. De langharige Chihuahua ziet er vaak wat zachtaardiger uit, terwijl de kortharige Chihuahua wat feller kan overkomen. Daarnaast zal de langharige Chihuahua wat meer vachtverzorging nodig zijn.

Chihuahua langhaar
Chihuahua langhaar
Chihuahua korthaar
Chihuahua korthaar

Heb je liever een reu (mannetje) of teef (vrouwtje)?
Vervolgens heb je de keuze tussen een reu of een teefje. In het algemeen zijn teefjes net wat makkelijker dan reutjes. Reutjes zijn vaak wat dominanter. Dit betekend niet dat teefjes liever zijn dan reutjes. Beide geslachten zijn in karakter vaak hetzelfde. Het kan zijn dat reutjes sneller de neiging hebben om hun territorium te markeren.

Chihuahua kopen met (FCI) stamboom.

Het is altijd het verstandigst om een Chihuahua te kopen met een stamboom. Waarom? Het is altijd goed om een hond met een stamboom te hebben, maar bij de Chihuahua zou ik het nog meer aanraden. Met dit ras is namelijk ontzettend veel door gefokt om er uiteindelijk zo uit te zien zoals het ras er nu uit ziet. Hierdoor zijn door de jaren heen veel slechte aandoeningen ontstaan in het ras, die erfelijk kunnen zijn.

Als je een Chihuahua pup haalt met een stamboom, dan kun je nagaan wie de ouders van het hondje zijn en welke erfelijke eigenschappen hij kan overnemen van hun. Je kunt Chihuahua’s met een stamboom halen bij erkende fokkers. Naast dat je hond dan een stamboom heeft, is de kans ook veel groter dat hij gezond is. Erkende fokkers moeten zich namelijk aan veel gezondheid en welzijn regels en voorschriften houden bij het fokken van de Chihuahua’s

Chihuahua fokkers.

Er zijn tegenwoordig veel mensen die fokken met Chihuahua’s. Dit hondenras is razend populair in de afgelopen jaren, voor zowel show- als gezelschapsdier. Omdat er zoveel verschillende fokkers zijn, is het goed om eerst rond te zoeken naar een goede fokker. Het best kun je een erkende fokker kiezen van één van de rasverenigingen van de Chihuahua. Deze rasverenigingen kun je hieronder vinden. De eerste rasvereniging is gefocust op alleen Chihuahua’s. De tweede heeft veel verschillende rassen op de site.

Chihuahua nestje

Nederlandse Chihuahua Club.
Op de site van deze rasvereniging is ontzettend veel informatie te vinden over de Chihuahua. Naast alle informatie die er te vinden is kun je per provincie zien hoeveel en welke Chihuahua fokkers daar zijn. Vervolgens kun je op de kennelnaam klikken om de website van de fokker te bezoeken.

Eerste Gezelschapshondenclub Nederland.
Deze site heeft wat minder aanbod qua het aantal Chihuahua fokkers, maar je kunt hier weer wat specifieker zoeken. Zo is er namelijk een lijst met langharige Chihuahua fokkers en een lijst met kortharige Chihuahua fokkers. Helaas hebben deze pagina’s geen specifieke URL dus ik kan geen linkje plaatsen. Als je naar homepage van de site gaat, krijg je een overzicht met rassen waar je vervolgens op de kort- of langharige Chihuahua kunt klikken. Daarna kun je bovenaan dit artikel op “Fokkers” klikken voor een overzicht met verschillende fokkers.

Chihuahua pups gratis af te halen.

Tegenwoordig vind je wel eens een advertentie die zegt “Chihuahua (pups) gratis af te halen”. Op dit soort advertenties kun je beter nooit ingaan. Dit lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Als je Chihuahua’s gratis kunt ophalen is er vaak wat mis met de dieren of de situatie. De dieren zijn bijvoorbeeld verwaarloosd en slecht behandeld. Daarnaast hebben ze geen stamboom en kunnen ze veel slechte erfelijke eigenschappen hebben. Uiteindelijk ben je meer kosten aan de dierenarts en trainers kwijt, dan dat je zou uitgeven aan een gezonde Chihuahua van een erkende fokker.

Chihuahua fokkers

Chihuahua kopen uit het asiel of herplaatsen.

Als je geen puppy wilt opvoeden van jongs af aan, of simpelweg een dier in nood wilt helpen, dan kun je een Chihuahua uit het asiel halen. Er zitten gelukkig niet zo veel Chihuahua’s in asielen, maar de Chihuahua’s die er zitten wachten met smacht op een nieuwe baasje. Mocht je dus een Chihuahua willen helpen herplaatsen, dan is het asiel de juiste plek om te zoeken. In het geval dat je zelf van de hond af moet, om wat voor reden dan ook, gebruik dan ook het asiel om je Chihuahua te herplaatsen, in plaats van zelf online een baasje te zoeken.

Veel mensen hebben de mis conceptie dat er iets mis is met honden uit het asiel. Dit is zeker niet waar. Veel honden zijn in het asiel beland door een ongunstige thuis situatie. De eigenaar kan bijvoorbeeld ziek geworden zijn, of beslist hebben te verhuizen zonder de Chihuahua. Wat de reden ook is, het is vaak niet de schuld van de hond.

Hoeveel kost een Chihuahua (pup)?

Een hond uit het asiel kost niet zo veel. Hiervoor leg je een klein bedrag neer en er worden vaak nog wat dierenarts kosten in rekening gebracht. De kosten verschillen per asiel, maar je kunt denken aan een bedrag rond de € 100,- tot € 200,- euro. Als je een Chihuahua zonder stamboom koopt van een fokker betaal je een bedrag tussen de € 500,- tot € 600,- euro. Een Chihuahua van een erkende fokker met stamboom kost € 800,- tot € 1.000,- euro. De kosten per jaar kunnen erg verschillen per hond en eigenaar. Dit is niet te voorspellen.

Chihuahua handboekHet Chihuahua handboek.

Hier vind je alleen de informatie over aanschaf, kosten en fokkers van de Chihuahua. Er is ongelofelijk veel informatie te vinden over dit leuke kleine ras. Al deze informatie kun je in het Chihuahua handboek vinden van Peter Plasman. Het betreft een E-boek die je gelijk kunt downloaden en lezen na aankoop.

Ik heb het handboek zelf ook recentelijk gelezen en ik kan je dit handboek zeker aanraden als je meer wilt weten over dit ras. Er wordt veel in besproken en staat vol met handige tips en weetjes.

Lees in mijn review over het Chihuahua handboek wat ik en andere er van vonden!

Vele anderen hebben dit boek al gelezen en toegepast. Een echte aanrader.

60 dagen geld terug garantie, wat de reden ook is. Niks te verliezen dus!

Bestel nu snel en krijg er 5 GRATIS exclusieve bonussen bij!
Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat hier dan snel een reactie achter!