Franse Bulldog kopen.

Franse Bulldog kopen / aanschaffen.

De Franse Bulldog is een erg leuk ras dat met zijn kleine en grappige uiterlijk veel mensen aan het lachen maakt. Als jij van plan bent dit ras aan te schaffen dan ben je hier op de goede plek voor informatie. In dit artikel vertel ik je o.a. waarom een stamboom zo belangrijk is, waar je een Franse Bulldog kunt kopen en wat voor prijs je hiervoor kunt verwachten. Lees snel verder om meer te weten over de aanschaf van een Franse Bulldog!

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering nemen. Een dierenverzekering kan veel onnodige kosten besparen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die lange tijd zal de kans groot zijn dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet of te laat naar de dierenarts omdat het ze anders te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen zonder verzekering ontzettend hoog oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot €2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er wat met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Zou toch zonde zijn als er iets met jouw hond gebeurd en je bent hiervoor niet verzekerd? Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Past een Franse Bulldog bij jou?

Voor je een Franse Bulldog in huis haalt, is het verstandig om eerst even stil te staan bij het idee of dit ras bij je past. Gelukkig past de Franse Bulldog in de meeste huishoudens. De Franse Bulldog is goed met kinderen en vindt het heerlijk om veel aandacht te krijgen. Al kan hij soms wel wat onstuimig zijn, dus pas daar wel mee op met kleine kinderen. Franse Bulldogs kunnen ook met andere dieren zijn, maar dit zal hij wel eerst goed moeten leren. Vooral met andere honden kan het wat moeilijker gaan. Dit komt omdat hij niet de beste lichaamstaal heeft, en dit verwarrend is voor andere honden.

Franse Bulldog kopen.

Een belangrijk punt bij de Franse Bulldog is dat hij een duidelijke leider nodig heeft. Als hij dit niet heeft, dan gaat hij zelf proberen de leiding te nemen. Dit betekend niet dat je moet schreeuwen of wat dan ook tegen de hond. Juist het tegendeel. Franse Bulldogs kunnen heel slecht tegen boze woorden en een negatieve opvoeding. Wees daarom altijd rustig met de hond en neem de tijd bij de verzorging en opvoeding.

Waar wel of niet een Franse Bulldog kopen.

Er zijn verschillende plekken waar je een Franse Bulldog kunt kopen. Volwassen Franse Bulldogs vind je voornamelijk in een asiel, en pups worden overal en nergens verkocht. Doordat dit ras zo populair is, zijn er zowel goede als slechte fokkers voor dit ras. Daarom is het belangrijk om je hierin te verdiepen.

Broodfokkers

Er zijn tegenwoordig veel broodfokkers actief die de honden op een niet verantwoorde manier fokken, en ze dan voor een redelijk goedkope prijs door verkopen. Het lijkt te mooi om waar te zijn voor dat geld, nou dat is het ook! De ouder dieren worden vaak niet goed behandeld in deze situatie. Waarom moet je niet voor een broodfokker kiezen? Hieronder een aantal van de vele redenen.

– De hond heeft geen stamboom.
– De hond heeft veel kans op slechte erfelijke eigenschappen.
– De moederhond wordt vaak slecht behandeld. Zij krijgen bijna geen aandacht, ze zitten veel in het donker en krijgen niet de benodigde verzorging. Vaak krijg je de moederhond ook niet te zien.
– De honden worden in slechte verblijven gehouden, die je vaak ook niet te zien krijgt.
– Broodfokkers fokken vaak met meerdere rassen waardoor ze niet gespecialiseerd zijn in het fokken van één bepaald ras.
– En er zijn nog genoeg andere redenen.

Franse Bulldog (pup) te koop met stamboom (AANBEVOLEN).

Een Franse Bulldog kopen met een stamboom is veruit de beste keuze die je kunt maken. Franse Bulldogs hebben, door het doorfokken van het ras, een aantal slechte erfelijke eigenschappen opgebouwd zoals een te korte snuit. Als met dit ras op een verkeerde manier wordt doorgefokt wordt dit alleen maar erger. Op een stamboom kun je veel gegevens van de hond terugvinden, zoals de ouderdieren en de kans op slechte erfelijke eigenschappen. Bij een erkende fokker krijg je altijd een stamboom mee met de hond.

Franse Bulldog kopen

Oké, ik moet dus een hond met stamboom kopen bij een erkende fokker. Maar waar vind ik die erkende fokkers? Dat is een vraag die ik vaak langs zie komen. Het klinkt misschien moeilijk om een erkende fokker te vinden, maar het is een stuk makkelijker dan je denkt! Erkende fokkers staan namelijk ingeschreven bij een rasvereniging. Hier zal ik verderop meer over vertellen in dit artikel. Daar kun je ook een link vinden naar de verschillende rasverenigingen.

Franse Bulldog te koop bij het asiel (volwassen).

Het asiel is de beste plek om een volwassen Franse Bulldog te vinden. Asielen in Nederland zitten vol met honden die met smacht wachten op een nieuwe familie. De honden hier zitten meestal in kleine en soms vieze kennels, en kunnen hier soms jaren van hun leven spenderen. Daarom wil ik altijd van harte aanraden om eerst bij het asiel te gaan kijken naar honden voor je ergens anders een puppy koopt.

Een mogelijk voordeel dat er bij komt, is dat de hond vaak al getraind en afgericht is. Je hoeft dus niet meer de basistrainingen te doen zoals: zindelijkheidstraining, gedragstraining, commando training, etc. Natuurlijk zitten er ook honden die nog niet goed getraind zijn, maar de kans is groot dat ze minimaal wat training hebben gehad. Daarnaast zal een volwassen Franse Bulldog minder schade aanrichten en makkelijker in huis zijn.

Fokkers en rasverenigingen voor de Franse Bulldog.

Nu gaan we het hebben over de rasverenigingen, en de erkende fokkers waar je het best een Franse Bulldog pup kunt kopen. Deze rasverenigingen zijn tot stand gekomen om er voor te zorgen dat er verantwoord gefokt wordt met de Franse Bulldog. Als je een Franse Bulldog puppy koopt bij deze erkende fokkers, weet je in ieder geval zeker dat de honden goed verzorgd zijn en op juiste kwaliteiten gefokt. Erfelijke aandoeningen zijn helaas niet altijd te voorkomen.

Franse Bulldog aanschaffen.

Erkende fokkers staan ingeschreven bij de Raad van Beheer. De Franse Bulldogs zijn hier ontwormd, ingeënt, gechipt en hebben een stamboom. Daarnaast geven ze je een ondertekend koopcontract en een paspoort over de hond mee. Erkende Franse Bulldog fokkers zullen je graag laten zien waar de dieren gehouden worden en kunnen de meeste vragen over de Franse Bulldog pup beantwoorden. Daarnaast zijn de honden van erkende fokkers vaak al krantzindelijk gemaakt.

In mijn artikel over Jack Russell fokkers kun je alle regels zien waar Jack Russell fokkers zich aan moeten houden. De regels voor de Franse Bulldog komen hier in grote lijnen mee overeen.

Welke rasverenigingen zijn er?

Er zijn 2 grote rasverenigingen waar ook Franse Bulldogs gefokt en verkocht worden. Dit zijn de Eerste Gezelschapshondenclub Nederland en de Hollandse Bulldoggen Club. Op de websites van deze verenigingen kun je een lijst met fokkers vinden per hondenras op die sites. Via deze site kun je dan vervolgens naar de site van een fokker gaan om hier meer informatie te vinden over de specifieke fokkers. Op deze sites kun je verder informatie vinden over de verschillende nestjes dat ze hebben en ze geven vaak informatie weer over de ouderdieren.

Franse Bulldog direct beschikbaar / zonder wachtlijst.

Nog een vraag die ik vaak voorbij zie komen is of er nog ergens Franse Bulldogs beschikbaar zijn zonder wachtlijst of die gelijk opgehaald kunnen worden? Helaas kun je dit in de meeste gevallen vergeten. Nestjes worden vroegtijdig gepubliceerd op de site en hier moet je snel bij zijn. Je kunt de fokkers een mailtje sturen als je meer informatie wilt over verwachte nesten zodat jij er sneller bij kunt zijn. Als een Franse Bulldog puppy te koop is zonder wachtlijst en gelijk beschikbaar, dan is de kans groot dat je bij een broodfokker terecht bent gekomen.

Franse Bulldog

Advertenties.

Er zijn nog andere plekken waar puppy’s worden aangeboden. Marktplaats en Puppyplaats zijn 2 sites waar ook pups worden aangeboden. De prijzen op deze sites kunnen erg verschillen. Persoonlijk heb ik geen ervaring met dit soort sites. Dit is omdat ik zelf altijd bij een erkende fokker langs ga via een rasvereniging en niet online ga zoeken naar een hondje. In de advertenties adverteren ze met een goede hond met chip, stamboom en alles erbij. Ik denk alleen niet dat het officieel erkende fokkers zijn.

Franse Bulldog pup gratis af te halen.

Af en toe zie je nog wel is een advertentie langskomen “Franse Bulldog pup gratis af te halen”. Jullie weten net zo goed als ik dat dit te mooi is om waar te zijn, en dat is het ook zeker. Een Franse Bulldog pup kost behoorlijk wat, en die gaan mensen echt niet fokken en dan gratis weggeven. Als een pup daadwerkelijk gratis word weg gegeven dan moet er wel iets erg mis zijn. Iemand probeert je dan op te lichten op één of andere manier. Ga hier dus nooit op in!

Prijs van een Franse Bulldog pup.

De prijs voor een Franse Bulldog pup van een erkende fokker is ongeveer €1.750,- euro. Daarnaast komen natuurlijk nog alle andere zaken zoals: voeding, riem, mand, bench, etc. Denk daarnaast nog aan een andere mogelijke grote kostenpost, namelijk: de dierenarts. Je weet nooit wat er met je hond gaat gebeuren in zijn leven en dit kan in sommige gevallen behoorlijk wat kosten. Daarom is het goed om je hond voor de zekerheid te verzekeren.

Het complete handboek voor de Franse Bulldog van Piet de Wit.

Het complete handboek voor de Franse Bulldog van Piet de Wit.


Dit artikel gaat alleen over de aanschaf van de Franse Bulldog. Mocht jij hier ook over nadenken, dan is dit handboek over de Franse Bulldog echt iets voor jou!

Ik heb het boek zelf meerdere keren gelezen en de informatie is voornamelijk goed voor nieuwe Franse Bulldog eigenaren. In dit handboek wordt de Franse Bulldog beschreven van aanschaf tot zijn laatste levensjaren. Alles wat je moet weten over de Franse Bulldog is hierin te vinden!

Lees in mijn review wat ik en anderen er van vonden!

Duizenden anderen hebben dit boek al gelezen en toegepast. Een echte aanrader.

60 dagen geld terug garantie, niks te verliezen dus!

Ga nu direct naar het Franse Bulldog handboek!


Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of andere opmerkingen? Laat hier dan snel een reactie achter!