Hond blaft

Hond blaft – 17 bekende problemen en oplossingen!

Je kent het probleem wel. De hond blaft veel en wil hier maar niet mee stoppen. Het is goed om eerst na te denken waar dit overmatig blaffen vandaan komt, waarom doet hij dit? Daarna kun je over oplossingen na gaan denken. In dit artikel beschrijf ik verschillende oorzaken van blaffen en hoe je dit kunt afleren. Klik op het kopje in de inhoudsopgave hieronder om gelijk naar het probleem te gaan waar jij en je hond last van hebben!

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering neme, erg onverstandig. Een dierenverzekering kan namelijk veel financiële problemen voorkomen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die tijd is de kans groot dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet of te laat naar de dierenarts omdat het ze anders te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen zonder verzekering ontzettend hoog oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot €2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er wat met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Zou toch zonde zijn als er iets met jouw hond gebeurd en je bent hiervoor niet verzekerd? Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Waarom blaffen honden? Oorzaken en tips om het af te leren

Er zijn verschillende oorzaken waarom honden blaffen. Hieronder zijn de meest voorkomende redenen beschreven. Bij de meeste oorzaken moet eerst het probleem verholpen worden. Als dat is verholpen en de hond blaft nog steeds, dan kun je overgaan op de ‘stil’ commando training die verderop in dit artikel uitleg.

Hondenrassen die veel of weinig blaffen

Allereerst kan dit per ras heel erg verschillen. Natuurlijk kan elk hondenras blaffen, maar er zijn rassen die dit meer doen dan anderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waakhonden. Sommige waakhonden zijn erop gefokt om snel te blaffen.

Waakhonden

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het blaf gedrag van honden. Welke honden blaffen veel en welke honden blaffen minder? Elke hond blaft, maar in de tabel hieronder zie je welke rassen meer en minder blaffen. Hoeveel de hond blaft ligt ook aan de opvoeding en training van de hond.

 Honden die veel blaffenHonden die weinig blaffen
1.Jack RussellGolden Retriever
2.Yorkshire TerriërDeense Dog
3.BeagleFranse Bulldog
4.SchnauzerLabrador Retriever
5.ChihuahuaBasenji
6.SamojeedAkita
7.MaltezerBerner Sennenhond
8.PoedelWest Highland Terriër
9.DobermanAmerikaanse staffordshire Terriër
10.Bichon FriséJapanse Shibu Inu


Blaffen door het karakter van de hond

Alle honden hebben een eigen karakter. Labrador retrievers zijn in het algemeen rustige en trouwe honden. Ook zijn ze gemakkelijk op te voeden en te trainen. Hierdoor is het makkelijker om het blaffen af te leren. Een jack russell daarin tegen is meer energiek en lastiger op te voeden. Ze zijn vaak meer eigenwijs wat het afleren van blaffen lastiger maakt.

Afleren/Verminderen: Gebruik de trainingsmethode die verderop in dit artikel beschreven wordt onder het kopje: ‘Blaffen afleren met het ‘stil’ commando’.

Blaffen door verkeerde training

Als pups blaffen kan dit nog schattig zijn maar dat veranderd al snel wanneer de hond volwassen is. Een puppy die nooit geleerd is niet te blaffen zal dit als volwassen hond blijven doen.

Als je een hond wilt afleren om te blaffen moet je hem niet gaan afleiden met een koekje als hij blaft. Hierdoor legt hij de link tussen blaffen en een beloning krijgen. Ook is het niet verstandig je hond eten te geven als hij blaft. Meer hierover later in het artikel.

Hond kijkt

Afleren/Verminderen: Misschien heb je al geprobeerd de hond te trainen, maar is dit zonder succes verlopen. Weet zeker dat je duidelijk bent en de hond op de goede momenten beloond en afleid. Geef niet op en doe de training elke keer weer zodra je hond ongewenst blaft. Hoe train je jouw hond goed? Lees dit verderop in dit artikel onder het kopje: ‘Blaffen afleren met het ‘stil’ commando’.

Blaffen door agressie of onzekerheid

Blaffen kan ook komen doordat de hond agressief of onzeker is. Een agressieve hond gebruikt blaffen als aanvals mechanisme om te laten zien dat je niet in de buurt moet komen. Vaak gaat dit gepaard met grommen en de tanden laten zien. Soms springt de hond er zelfs bij of staat hij klaar om aan te vallen.

Ongeveer hetzelfde geld voor een onzekere hond. Hij gebruikt het blaffen als verdediging om te voorkomen dat mensen of dieren dichtbij komen. Ook hierbij laat de hond vaak de tanden zien en kan hij gaan grommen.

Weet je niet zeker of het agressie of onzekerheid is? Kijk dan goed naar de houding van het lichaam. Agressieve honden zullen een meer dreigende houding hebben. Hij staat klaar om uit te vallen naar het geen waar hij naar blaft en zal wat naar voren buigen. Onzekere honden hebben de rug ver door gebogen en zetten vaak kleine stapjes terug. Het is moeilijk in te schatten of onzekere honden zullen aanvallen of terugdeinzen. In beide gevallen is het verstandig om de hond niet of voorzichtig te benaderen.

Hond blaft

Afleren/Verminderen: Als agressie of onzekerheid de oorzaak is dan weet je in ieder geval waar het probleem ligt. Nu je het probleem weet kun je de hond gerichter gaan trainen. Eerst moet je de oorzaak van de agressie of onzekerheid achterhalen en vervolgens kun je er wat tegen doen.

Je hond blaft uit agressie, wat moet je nu doen? Als je hond agressief is naar andere honden of mensen moet je hem beter socialiseren. Dit kun je doen door met je hond naar cursussen te gaan waar trainers je helpen. Agressie is iets waarmee je voorzichtig moet omgaan. Ga niet zelf een andere hond in huis halen om dit zelf te trainen. Dit kan namelijk zware gevolgen hebben als de honden elkaar aanvliegen.

Het is belangrijk dat jij zelfverzekerd en rustig bent als je met je hond langs andere mensen of honden loopt. Als jij bang reageerd op situaties zal je hond dit heel snel van je overnemen. Begin ook niet te schreeuwen naar je hond als hij begint te blaffen. Dit zal het alleen maar erger maken.

Het boven genoemde werkt ook voor onzekere honden. Ook hierbij geldt dat jij zelfvertrouwen en rust moet uitstralen als je langs andere honden loopt. Als je hond onzeker of bang is voor andere mensen kun je nu en dan een vreemde hem koekjes laten geven. Zorg wel dat dit iemand is die je vertrouwd en die rust uitstraald. Als je dit niet vertrouwd kun je beter professionele hulp zoeken en naar een hondencursus of in gedragatherapie gaan.

Samengevat: De beste keus om agressie of onzekerheid af te leren is om professionele hulp te zoeken en naar een hondencursus te gaan. Vervolgens kun je de training gebruiken verder in dit artikel onder het kopje: ‘Blaffen afleren met het ‘stil’ commando’.

Blaffen door een trauma

Blaffen kan ook gebeuren na trauma’s. Als je weet wat voor trauma dit is kun je daar gericht aan werken. Als je een hond op een oudere leeftijd koopt weet je misschien niet wat er vooraf gebeurd is. Dit kan het lastig maken.

Afleren/Verminderen: Achterhaal, indien mogelijk, waar het trauma vandaan komt om beter te weten waarom je hond dit trauma heeft. Het is belangrijk dat je zijn slechte ervaring kunt omdraaien naar een positieve ervaring.

Bijvoorbeeld: Als je hond vroeger is achter gelaten aan een boom o.i.d. dan kan dit een traumatische ervaring zijn geweest voor de hond. Je zult dan niet je hond hele dagen alleen thuis kunnen laten. Bouw dit rustig op zodat je hond leert dat je ook weer terug zult komen. Geef hem iets leuks om mee te spelen (verrijking) als je weg bent. Hij vermaakt zich dan en je bent snel terug, een positieve ervaring.

Nog een voorbeeld: Je hond is vroeger geslagen door mensen. Leer hem dan dat mensen ook goed kunnen zijn. Geef veel positieve aandacht aan de hond en ga niet schreeuwen als hij blaft. Laat ook andere mensen langskomen die hetzelfde doen. Laat ze de hond veel positieve aandacht geven en als hij hier goed op reageerd, zonder blaffen, kan hij vervolgens een beloning van diegene krijgen. Blijf dit op deze manier volhouden tot je hond niet meer blaft als er mensen in zijn buurt komen

Liggende hond.

Er zijn veel verschillende trauma’s waar je hond last van kan hebben. Te veel om hier allemaal te beschrijven. Wil je meer informatie over hoe je met een specifiek trauma omgaat? Zoek dan professionele hulp of laat een reactie achter onderaan dit artikel en ik zal je hier verder mee helpen.

Blaffen door verveling

Een hond die blaft uit verveling heeft te weinig te doen of is gefrustreerd. Dit kan komen doordat de hond niet genoeg aandacht of beweging krijgt. Hij blaft zodra er iemand het huis binnenkomt of zomaar uit het niets. Het ene ras is meer aandacht nodig dan het andere. Informeer je goed over de kenmerken van je hondenras. Ken je hond!

Afleren/Verminderen: Hiervoor zijn een aantal simpele oplossing. Een aantal hiervan zijn:
– Ga meer met de hond hardlopen/fietsen/zwemmen. Kleine stukjes lopen is niet genoeg!
– Koop hondenspeelgoed om thuis met je hond te spelen. Hier kan je ook tijdens het wandelen goed gebruik van maken!
– Haal verrijking in huis zodat je hond zichzelf kan vermaken.
– Zorg dat je hond minder vaak alleen thuis is.

Hond blaft door pijn

Blaffen door pijn

Als je hond zonder reden lijkt te blaffen kan het zijn dat hij pijn heeft. Voordat je probeert de hond het blaffen af te leren is het verstandig om de hond eerst te controleren op wonden. De hond kan zich ergens aan verwond hebben. Kun je niets vinden? Dan kan het een ziekte zijn. Ga dan even langs de dierenarts.

Sommige (erfelijke) ziekten spelen later pas op en kunnen de reden zijn van het ‘uit het niets’ blaffen. Bekijk je hond dus eerst goed!

Blaffen afleren met het ‘stil’ commando

Sommige oorzaken van blaffen zijn niet gelijk door deze methode af te leren. Bij agressie moet de hond eerst worden gesocialiseerd met het geen waar hij agressief naar is. Oftewel, je moet jouw hond laten wennen aan de persoon, het dier of in sommige gevallen het object waar die agressief naar is. Dit geldt voor meer problemen, waaronder onzekerheid. Hierboven heb ik vermeld hoe je deze problemen aanpakt voordat je deze trainingsmethode toepast.

Er zijn veel verschillende manier om je hond het blaffen af te leren. Hondentrainers, gedragstherapeuten en cursussen kunnen je hier heel goed bij helpen. Ook kun je jouw hond aan mensen en dieren laten wennen op deze cursussen. De methode die ik hier beschrijf heb ik zelf regelmatig toegepast en werkt goed voor mij. Denk niet dat je hond na een dag gelijk het blaffen is afgeleerd. Dit kost tijd en moeite, maar zal het uiteindelijk waard zijn.

Het is een hele simpele methode, maar het moet wel goed en consistent uitgevoerd worden. Met half werk ga je niet het gewenste resultaat behalen.

Zodra je hond begint te blaffen moet je hem zo snel mogelijk afleiden door hem weg te draaien van het geen waarna hij blaft. Door dit te doen stop je de fixatie van de hond op het probleem. Zorg dat de hond zijn aandacht op jou focust en geef hem het ‘stil’ commando. Als hij stopt met blaffen en rustig is geef je hem een beloning. Zorg dat er niet te veel tijd zit tussen het bijdraaien van de hond en het commando. Doe je dit wel dan zal hij niet begrijpen dat de beloning aan het commando en het gewenste gedrag is gelinkt.

Vervolgens ga je verder waar je mee bezig was en laat je de hond weer zijn ding doen. Mocht hij weer beginnen met blaffen, wat zeer waarschijnlijk is, dan draai je hem gelijk weer weg en geef je hem opnieuw het ‘stil’ commando. Is die weer rustig? Geef hem dan een beloning.

Na de 2e beloning is het verstandig de hond weg te halen bij het geen waarna hij blaft. Dit doe je zodat hij er geen spelletje van gaat maken. De volgende keer dat het weer gebeurd doe je weer precies hetzelfde.

Hond belonen

Doe dit elke keer wanneer je hond blaft en beloon hem op het juiste moment na het ‘stil’ commando (dus alleen als hij daadwerkelijk rustig en stil wordt). Doordat je de hond bij draait naar jou is de kans veel groter dat hij stopt met blaffen. Uiteindelijk zal hij de beloning linken aan het ‘stil’ commando. Zodra hij dit heeft geleerd kun je het gaan proberen zonder de hond weg te draaien van het probleem. Als je hond het goed begrijpt is de kans groot dat hij na het ‘stil’ commando zelf zal bij draaien en stopt met blaffen. Beloon je hond dan goed voor het gewenste gedrag.

Let op: Ga niet schreeuwen of hard aan de riem trekken wanneer je hond blaft. Dit zal alleen maar tegen werken. De hond kan hier bang en onzeker van worden en juist meer gaan blaffen in gelijke situaties. Daarnaast is het belangrijk dat je zelfverzekerd en niet angstig bent wanneer je hond blaft. Als je dit wel bent zal de hond de situatie ook niet vertrouwen en meer gaan blaffen. Zorg dus altijd dat je de hond rustig bij draait en kalm maar duidelijk het commando geeft.

Een veel gemaakte fout is dat mensen de aandacht van de hond proberen te krijgen door hem al een beloning te geven. Als je dit doet zal die het blaffen linken aan een beloning krijgen. Dit willen we natuurlijk niet. Beloon de hond alleen als hij na het ‘stil’ commando stopt met blaffen. Je kunt natuurlijk ook alleen ‘stil’ zeggen of iets anders als je dat liever wilt. Gebruik wel elke keer hetzelfde commando.

Lukt het niet om je hond het blaffen af te leren op deze manier? Ga dan naar een hondentrainer of laat een reactie achter onderaan dit bericht en dan zal ik je verder helpen.


10 Bekende ‘hond blaft’ problemen. Tips, advies en oplossingen

Hieronder staan veel bekende problemen met blaffende honden. Wat is de oorzaak en wat kun je hier tegen doen? Lees snel verder voor goede tips, advies en oplossingen!

Hond kijkt

Hond blaft naar andere honden

Als je hond dit doet, kan dat komen door agressie, onzekerheid of enthousiasme. Als het door agressie of onzekerheid komt dan moet je eerst die oorzaak aanpakken. Zie hierboven in dit artikel hoe je dit doet en wat je vervolgens kunt doen als het probleem verholpen is.

Het kan ook uit enthousiasme zijn. Je hond ziet een soortgenoot en wil graag even kennis maken of spelen. Leer je hond het bovengenoemde ‘stil’ commando zodat je dit geblaf kunt stoppen. Als beloning kun je vervolgens de honden kennis laten maken of laten spelen met elkaar. Vraag vooraf wel even aan de eigenaar van de andere hond of dit oké is.

Als je hond vanuit huis naar andere voorbij komende honden blaft dan moet je hem simpelweg het commando ‘stil’ leren. Als je dit niet wilt, dan kun je er ook voor kiezen om te zorgen dat je hond niet meer door de ramen kan kijken. Zet je vensterbank bijvoorbeeld vol met spulletjes of doe de gordijnen dicht wanneer er (veel) honden langs komen. Verder in dit artikel vind je hier meer advies over.

Hond blaft naar voorbijgangers

Als je hond blaft naar mensen die voorbij komen ligt het probleem in de relatie van je hond met onbekende mensen. Dit is waarschijnlijk doordat de hond niet genoeg is gesocialiseerd met onbekende mensen. Het kan ook zijn dat de hond slechte herinneringen aan mensen heeft.

Om dit te verhelpen kun je mensen, die je hond niet kent, uitnodigen om op visite te komen. Laat de visite bij binnenkomst eerst even door de knieën gaan om de hond rustig te begroeten. Ze kunnen het best afstand houden en de hond naar hun toe laten komen. Als je hond dan rustig komt snuffelen kunnen ze hem belonen met een koekje (of iets dergelijks).

Ook kun je er voor kiezen om de hond mee te nemen naar een hondenschool waar hij verschillende mensen ontmoet. De trainer zal je goed kunnen begeleiden met het socialiseren met onbekende mensen.

Door veel verschillende mensen te blijven ontmoeten zal jouw hond hier aan gewend raken en sneller onbekende mensen accepteren. Het is belangrijk dat je zelf altijd rustig en zelfverzekerd bent naar de mensen die onbekend zijn voor je hond. Dan zal jouw hond dit sneller overnemen.

Jack russell

Hond blaft naar mij/baas

Dit kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende redenen zijn: verveling, frustratie, pijn of omdat de hond vraagt om eten. In het laatste geval moet je hem gewoon negeren tot hij stopt. Zodra die stopt kun je hem belonen met aandacht. Het is nog beter om hem het ‘stil’ commando aan te leren. Ga de hond niet voeren op de momenten dat hij hierom vraagt maar houd de vaste voer tijden altijd aan.

Als de hond naar je blaft uit verveling of frustratie dan moet je de hond een bezigheid geven. Ga lekker ver met hem wandelen of een stuk hardlopen. Mocht je hier geen zin/tijd voor hebben dan kun je verrijking in huis halen zodat de hond zichzelf een tijd bezig kan houden. Het juiste gebruik van een simpele kong kan al voldoende zijn.

Heeft de hond net gegeten en krijgt hij meer dan genoeg beweging en aandacht overdag? Dan kan het zijn dat de hond pijn heeft. Dit kan een zichtbare verwonding zijn. Als je niets kunt vinden, dan kan het zijn dat je hond ziek is. Laat de dierenarts dan even naar je hond kijken om uit te sluiten dat je hond pijn heeft.

Hond blaft alleen thuis

Veel honden houden er niet van om lang alleen thuis te moeten zijn. De hond gaat zich vervelen en begint te blaffen. Soms gaat hij zelfs spullen in het huis kapot maken. Dit kan komen door verveling of door verlatingsangst. Verveling is wat gemakkelijker op te lossen dan verlatingsangst. Dat kan namelijk o.a. door verrijking zoals hierboven vermeld. Daarnaast kun je eerst een lange wandeling met de hond maken voor je hem alleen thuis laat.

Als je hond verlatingsangst heeft wordt het lastiger. Hier zul je de tijd voor moeten nemen om je hond te trainen dit gedrag af te leren. Het ligt eraan hoe erg je hond last heeft van verlatingsangst. In de hieronder genoemde methode gaan we uit van het ergste.

Om deze manier toe te passen moet je eerst weten hoelang het duurt voordat je hond zich alleen begint te voelen en dus te blaffen. In het begin kun je jouw hond heel even alleen laten door naar een andere kamer of buiten te gaan. Kom terug voor de hond begint te blaffen en beloon hem met veel aandacht. Dit blijf je doen tot dat je hond voor een (paar) uur alleen kan blijven.

Zet een stap terug in de training als je hond wel blaft als je in een andere kamer of buiten bent. Wordt niet boos en ga niet naar de hond schreeuwen, dit zal namelijk de training alleen maar tegen werken. Bouw de training rustig op!

Zodra dit is gelukt kun je een volgende stap zetten en het huis daadwerkelijk uitgaan. Je hond zal doorhebben dat je niet meer in de buurt bent maar daadwerkelijk weg bent. Hierdoor zal die sneller gaan blaffen. Zorg er voor dat je niet te lang weg blijft en beloon hem goed zodra je terugkomt (als hij niet blaft).

Blaft de hond wel als je terug komt? Dan weet je dat je te lang weg bent geweest en kun je dit de volgende keer wat minder lang maken. Kom je er echt niet uit? Schakel dan een professionele trainer in of laat hieronder een reactie achter zodat ik je verder kan helpen!

Husky kijkt

Hond blaft om aandacht

Het hoeft niet gelijk vervelend te zijn, maar als het geblaf door blijft gaan kan het toch behoorlijk op je zenuwen werken. Om dit af te leren kun je het ‘stil’ commando gebruiken. Mocht je hond dit commando niet kennen of er niet naar luisteren? Blijf dan niet ‘stil’ roepen, want ook dit is aan manier van aandacht.

Als jij je hond aandacht gaat geven, positief of negatief, dan leert hij dat dit werkt. Boos worden op je hond is nooit de goede manier, maar helemaal in dit geval zal het je alleen maar tegenwerken. Negeer je hond zodra hij begint te blaffen om aandacht. Blijf hem negeren, hoe vervelend het ook kan zijn. Zodra je hond dan even stil is (minimaal 7 tot 10 seconde) kun je hem belonen door middel van aandacht. Als je dit elke keer weer doet dan leert de hond dat stil zijn meer oplevert dan hele tijd blaffen.

Hond blaft in bench

Je hebt een bench in huis gehaald om je hond af en toe rustig op te kunnen sluiten, maar hij blijft maar blaffen! Een aantal goede manieren op dit af te leren zijn:
– Benchtraining.
– Zet de bench ergens waar de hond overzicht heeft en waar niet te veel lawaai is.
– Zorg dat de bench niet te groot is. Anders kan de hond erin plassen of poepen.
– Sluit je hond niet te lang op in de bench.
– Leg snoepjes in de bench verstopt.
– Voer de hond in de bench.
– Sla nooit op de bench. Bangmaken om het blaffen te stoppen werkt niet of kan andere nadelige gevolgen hebben!

Door je aan bovengenoemde punten te houden train je de hond om een positieve gedachte te hebben bij de bench. Je kunt ook kiezen om een mand aan te schaffen in plaats van een bench. De hond heeft dan wel een rustplek maar voelt zich niet opgesloten.


Neem een kijkje op https://www.puppygroep.nl/benchtraining/ voor een uitleg over benchtraining.

Puppygroep heeft ook boeken hierover geschreven. Hier wordt duidelijk in beschreven hoe je dit het best kunt doen. Ook staan er interviews van honden experts in en nog veel andere informatie!

Hond blaft in slaap

Dit kun je eigenlijk niet als probleem zien. Er is een onderzoek gedaan door het ‘Massachusetts Institute of Technology’. Dit onderzoek geeft aan dat ratten dromen in hun slaap. De hersenen van honden zijn veel complexer dan die van ratten. Daarom kunnen we ervan uitgaan dat honden ook dromen hebben.

Net zoals dat mensen soms in hun slaap praten, kunnen honden in hun slaap blaffen. Vaak blaffen de honden ook zachtjes. Er is hier geen oplossing voor. Je kunt een hond namelijk niet commanderen zijn dromen te veranderen. Laat hem dus lekker verder dromen.

Hond blaft ’s nachts

Dit kan komen door oorzaken die in dit artikel al beschreven zijn, namelijk: verlatingsangst of om aandacht. Een andere reden kan zijn dat je hond vroeger op bed mocht slapen als pup, maar dit nu niet meer mag als volwassen hond. Tot slot kan het ook aangeleerd gedrag zijn. Je hebt de hond aandacht gegeven als die begon te blaffen of je bent naar hem toe gegaan als die alleen was en blafte.

Hond blaft 's nachts

Er is een manier om dit af te leren, maar je moet er wel standvastig in zijn. Negeer het geblaf, hoe lastig dat ook kan zijn. Als je naar je hond toegaat als hij ’s nachts blaft leert hij alleen maar dat het werkt. Negeer hem elke avond dat hij blaft en geef niet toe. Als dit na een lange tijd nog niet werkt kun je eraan denken om de hond op je slaapkamer te laten slapen zodat hij zich niet alleen voelt.

Hond blaft voor het raam

De oorzaak hiervan kan zijn dat je hond zijn territorium wil verdedigen. Hij heeft dan het gevoel dat andere honden of mensen te dichtbij komen en begint dan te blaffen.

Om dit te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Zorg dat zijn rustplaats, een mand bijvoorbeeld, op een lage plek ligt waardoor hij niet naar buiten kan kijken. Als je hond op de bank ligt en door het raam kan kijken dan ziet hij alles wat er voorbij komt.

Het kan ook dominant gedrag zijn. Maak duidelijk in de opvoeding dat jij de leider bent. Hierdoor zal je hond minder snel het gevoel hebben dat hij degene is die het huis moet beschermen.

Zorg ook dat je jouw hond genoeg uitlaat waardoor die niet bomvol energie zit. Het kan namelijk ook gewoon een manier zijn om wat van zijn energie kwijt te raken!

Hond blaft naar niks

Extra tip: hond erbij kopen

Ik heb de oorzaak hiervan al meerdere keren in dit artikel beschreven. Toch is het een belangrijke, vandaar dat die hier nog één keer staat. Als je hond naar niks blaft dan is de kans groot dat hij pijn heeft. Onderzoek je hond goed op verwondingen of ga naar de dierenarts. Als je niks kunt vinden kan het zijn dat de hond gewoon ziek is of dat een erfelijke ziekte opspeelt.

Extra tip om het blaffen te verminderen

Heb je er wel eens aan gedacht om nog een hond in huis te halen? Honden zijn roedeldieren en veel geblaf kan voorkomen worden als je hond een maatje heeft die er altijd is. Voordelen van meer honden in huis hebben:
– De hond heeft altijd gezelschap en zal zich niet zo snel alleen voelen.
– De honden kunnen elkaar vermaken en raken zo veel van hun energie kwijt.
– Je hond verveelt zich minder snel.
– Je hond heeft iets anders om zijn aandacht op te richten in plaats van jou of het raam.
– Meerdere honden hebben is goed voor de socialisatie van de hond(en)

Hulpmiddelen tegen blaffen.

Ik zou aanraden om je hond het blaffen af te leren met commando’s omdat dit meestal het beste resultaat geeft. Er zijn druppels die je kunt geven aan je hond om stress te verminderen waardoor ze minder kunnen gaan blaffen. Op de site van Bach bloesem mix vind je verschillende soorten druppels voor honden.

Daarnaast zijn er ook nog verdampers die kunnen helpen om je hond minder te laten blaffen. Deze producten verminderen ook de stress van de hond waardoor hij rustiger kan worden. De ‘PetSafe Anti Blaf Indoor’ is hiervan een voorbeeld.

‘Adaptil’ is een merk dat bepaalde producten heeft om je hond rustiger te krijgen. Zij hebben halsbanden, tabletten, sprays en andere producten met een vergelijkend effect.

Hondensoort die niet blaft?

Koningin Julia had een hondje genaamd Fula N’Zara, roepnaam Zara. Dit hondje bleek niet te kunnen blaffen! Geïnteresseerd in dit bijzondere hondje? Lees dan verder op http://www.deoranjes.nl/2017/03/julianas-koninginnehondje-zara.html!

Labrador Ebook


Het labrador Ebook

Dit is het Ebook van Jan Jacobs. Hij heeft 25 jaar ervaring met labradors en heeft alles wat hij weet samengevat in een geweldig Ebook. Hij verteld hoe je alles op een positieve manier moet aanpakken. De focus is de Labrador retriever, maar het boek is ook handig voor veel andere rassen!

Ik heb het boek zelf meerdere keren gelezen en het staat vol met nuttige informatie. Zoals opvoeding, gezondheid, aanschaf, zindelijkheidstraining, herplaatsing en nog veel meer.

Lees in mijn review van het labrador handboek wat ik ervan vond!

2.000 andere labrador eigenaren hebben dit boek al toegepast, zeker de moeite waard.

60 dagen geld terug garantie, dus niks te verliezen.

Bestel nu snel en krijg 5 GRATIS exclusieve bonussen!Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen hierover? Laat dan een reactie achter en dan ga ik je hier verder mee helpen!