Grootste hond ter wereld

Grootste hond ter wereld

In het Guinness World Records staan verschillende records die met honden te maken hebben. Één van deze records is de grootste hond ter wereld (schofthoogte). Hieronder kun je een overzicht vinden van de honden die dit record hebben weten te behalen. Het zal je al snel opvallen dat er maar één soort hond in staat, de Deense Dog (ook wel Duitse Dog genoemd).

Neem ook een kijkje op mijn pagina over grote hondenrassen! (Staat volgende week online)

De gebruikte foto’s in dit artikel zijn niet van de benoemde honden.

Shamgret Danzas (1984)

Deze Deense dog was de eerste die de titel van de grootste hond ter wereld te pakken had. Shamgret Danzas is gemeten op 16 oktober 1984 en was toen maar liefst 105,4 cm hoog.

Er was op dit moment nog een Deense Dog genaamd Harvey die ongeveer dezelfde hoogte had als Shamgret Danzas. Deze Deense Doggen kwamen uit Engeland. Harvey had daar zelfs zijn eigen tweepersoonsbed om op te liggen.

Grootste hondenras ter wereld

Gibson (2004)

Gibson was geboren op 26 april 2002 in een nest van 12 pups. Op 31 augustus 2004 is hij gemeten en was hij 107,2 cm hoog. Hiermee was hij ongeveer 1,5 cm groter dan de vorige record houder. Gibson woonde in California in de verenigde staten bij zijn eigenaar Sandy Hall. Ook deze hond was een Deense Dog.

Deze ongelofelijk grote hond zag er niet alleen erg speciaal uit, maar hij was ook nog een therapie hond. Daarnaast droeg hij vaak een extra grote bandana en werd hij in verschillende televisie shows in Amerika geshowed. Enkele voorbeelden hiervan zijn de ‘Oprah Winfrey Show’ en ‘Good Morning America’.

Gibson heeft op de ‘World Records Day’ in 2007 de kleinste hond ter wereld ontmoet, Boo Boo. Deze kleine Chihuahua had dit record van 2007 tot 2013. Dit kleine hondje was 10,16 cm klein. Een verschil van maar liefst 97 cm met de grootste hond. Zij hebben elkaar ontmoet bij het ‘California State Capitol Museum‘ in Sacramento, VS.
Klik hier voor het artikel over de ontmoeting (Engels).

Helaas is Gibson overleden op 12 augustus 2008. Zijn eigenaar Sandy Hall zei over haar hond: “Hij zorgde simpelweg dat iedereen een lach op zijn gezicht kreeg. In een seconde vergaten mensen al hun zorgen.”

Titan (2009)

Vanaf 12 november 2009 heeft de Deense Dog Titan de titel overgenomen van Gibson. Op die datum was hij maar liefst 107,3 cm. Dit is 0,1 cm groter dan de vorige record houder. Hij woog op dat moment 86 kg. Zijn eigenaar was Diana Taylor en ze woonden in San Diego, Amerika. Titan is geboren in 2005 en overleden op 31 maart 2010.

Zijn competitie waren een Newfoundlander uit North Dakota en een andere Deense Dog uit Arizona. Maar deze honden konden niet tippen aan de lengte van Titan. Op 22 februari 2010 verloor Titan zijn titel aan een andere Deense Dog genaamd Giant George. Meer informatie over deze hond vind je verder in dit artikel. Titan was te bewonderen in de tv show; ‘The Tonight Show with Conar O’Brien’.

Harlequin Great Dane

Deense doggen hebben een aanleg voor doofheid en slecht zicht. Ook Titan kon zijn lot niet ontkomen en had verschillende gezondheidsproblemen. Hij was doof, blind, epileptisch en elke 3 weken was hij acupunctuur en chiropractische aanpassingen nodig. Het meten van de hond ging niet gemakkelijk. Ondanks dat hij doof en blind was merkte hij snel het meet apparaat op en hier reageerde hij angstig op.

Voordat Titan helemaal blind werd had Diana Taylor hem gebarentaal geleerd om commando’s te volgen. Later werd de hond helemaal blind en hebben ze hem een bijzondere manier van commando’s geleerd. Namelijk door aanrakingen.

De hond gaat niet op zijn achterpoten staan omdat dit niet goed is voor het dier. Titan was zo groot dat kinderen vaak dachten dat het een koe of paard was. Ook werd Titan gebruikt als therapie hond. Diana Taylor was bezig met een groot watervest te regelen om ook water therapie te doen met de hond.

Titan was door Diana Taylor geadopteerd van het ‘Great Dane Rescue‘ in 2005. Toen was de hond net 3 maand oud. Naast Titan had Diana Taylor nog 2 honden. Een andere Deense dog (Ari) van 97 cm en een Duitse herder (Diego).

Giant George (2010)

Giant George is een Deense Dog die op 17 november 2015 is geboren. Op 15 februari kreeg hij in het geheim al de titel van grootste hond ter wereld. Dit werd nog stil gehouden zodat hij, op 22 februari in de ‘Oprah Winfrey Show’, bekend gemaakt kon worden als nieuwe titelhouder. Hij was toen 109 cm hoog en 111,13 kg zwaar. Dit is maar liefst 45 kg zwaarder dan de gemiddelde Deense Dog. Van neus tot staart was hij 220 cm lang. George overleed op 17 oktober 2013.

Er was in de media nogal onenigheid over de grote van Giant George. Vandaar dat er uiteindelijk een jury van Guinness World Records langs is gekomen om vast te stellen hoe groot hij was. Giant George is erg populair geweest en was in veel verschillende tv shows te zien. Enkele hiervan zijn; Oprah Winfrey Show, Regis and Kelley, Animal Planet en Good Morning America.

Deense Doggen

De eigenaren van Giant George waren David en Christine Nasser. Zij hadden de hond al vanaf 7 weken oud. George was het kleinste hondje van het nest toen de hond nog een pup was. Zijn eigenaar heeft zelfs een boek over hem geschreven. George at bijna 50 kg eten per maand! Een typisch gerecht was; rotisserie kip, rijst, yoghurt en hondenvoer door elkaar gemengd.

Giant George sliep in een gigantisch bed en reed soms mee in een golfkar door zijn buurt. Toen ze met het vliegtuig naar Chicago wilden vliegen kreeg George 3 vliegtuig zitjes. Veel passagiers van het vliegtuig wilden op de foto met George waardoor er teveel werd gelopen in het vliegtuig. De piloot heeft uiteindelijk het bordje aan moeten zetten dat mensen de riem om moesten doen. Ze zouden eerst 1e klas vliegen met American Airlines, maar daar was niet genoeg ruimte voor de hond.

Zeus (2011)

De aller grootste hond ter wereld is Zeus. Een bij passelijke naam voor de record houder. Op 4 oktober 2011 heeft hij de titel overgenomen van Giant George. Hij was toen 111,8 cm groot en woog 70,3 kg. Zeus is ook een Deense Dog en woonde in Otsego, Michigan in Amerika. Hier woonde hij samen met de familie Doorlag. Zeus was geboren op 22 november 2008 en overleed op 5 jarige leeftijd op 3 september 2014.

Met zijn gigantische schofthoogte was hij bijna 3 cm groter dan Giant George. Als hij op zijn achterpoten stond was hij zelfs 223 cm hoog. Zeus was ontzettend groot en was dus ook de benodigde voeding nodig. Deze vriendelijke reus at maar liefst 13,6 kg per 2 weken. Dat is bijna een kilogram eten per dag!

Ondanks zijn grote was Zeus geliefd bij mens en dier. Hij was altijd vriendelijk en werd gebruikt als therapie hond. Zeus bezocht verschillende ziekenhuizen en scholen. Hij was zelfs zo groot dat hij thuis makkelijk uit de kraan kon drinken. Eigenaar Denise Doorlag moest zelfs een busje aanschaffen in plaats van haar auto om het gigantische dier te vervoeren.

Freddy – Grootste levende hond

Tot slot komen we aan bij Freddy. Deze Deense Dog is misschien niet de grootste hond ter wereld ooit (al zeggen veel nieuwsberichten van wel), maar wel de grootste levende hond. Hij heeft een schofthoogte van 103,5 cm gemeten op 13 september 2016. Hij woog op dat moment maar liefst 92 kg! Als hij op zijn achterpoten gaat staan is hij zelfs 228 cm lang!

Freddy woont samen met zijn zus (Fleur) bij Claire Stoneman in Leigh-on-Sea, Engeland. Claire heeft zelf geen kinderen maar vind dat ook absoluut niet nodig. Haar honden zijn haar kinderen en die vragen meer dan genoeg tijd en energie. Toen Freddy 1,5 jaar was had hij al 14 bankstellen gesloopt en een paar jaar later 26. Inmiddels heeft hij geleerd dat de banken niet zijn om op te bijten.

De grote Deense Dog was ontzettend klein toen hij nog een puppy was. Hij was maar de helft van zijn ‘grote’ zus Fleur. Hierna maakte hij opeens een groeispurt en groeide hij uit tot de grootste hond ter wereld. Freddy kost Claire bakken vol met geld. Ze besteed ongeveer €15.000,- euro per jaar aan Freddy waarvan al 120 euro per week aan eten wordt besteed. Dagelijks eet hij 1 kilogram gemengd vlees, 250 gram steak, 300 gram lever en soms nog gebraden kip of toast met pindakaas. Dit laatste is zijn favoriete gerecht!

Freddy slaapt thuis op een kingsize bed. Het uitlaten duurt lang laat Claire Stoneman weten. Niet omdat de hond zo sloom loopt, maar omdat iedereen die langs komt even de hond wil aaien of ermee op de foto wil. Zelfs auto’s die langsrijden stoppen om even goed naar de grote hond te kijken.

Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan snel een reactie achter!