Honden verzekering

Hondenverzekering

Er kan van alles en nog wat gebeuren met je hond. Als er iets gebeurd waarvoor medische handelingen nodig zijn dan ben je blij dat je jouw hond verzekert hebt. In dit artikel heb ik het over de hondenverzekering van dierenverzekering.nl. Dit is een goede en bekende verzekeringsmaatschappij die verschillende dierenverzekeringen doet, waaronder honden.

Waarom je hond verzekeren?

Er zijn veel verschillende redenen om je hond te verzekeren. Als je hond bijvoorbeeld geopereerd moet worden dan ben je blij dat je verzekerd bent. Deze operaties kunnen soms erg hoog oplopen. Hoeveel operaties en medische handelingen kosten ligt o.a. aan het gewicht en de leeftijd van de hond. Een keizersnede voor een hond van 45 kg kan al oplopen tot €1.000,- euro. Of denk aan alle honden die een (erfelijke) ziekte hebben en regelmatig naar de dierenarts moeten voor controle, medicijnen of andere handelingen. Het kan je dan honderden euro per jaar schelen als je hiertegen verzekerd bent.

Er zijn ook veel honden, vooral grote en zware honden, die leiden aan heup- en elleboogdysplasie. Dierenverzekering.nl is één van de bedrijven waar je jouw hond kunt verzekeren. Zij dekken de kosten gedeeltelijk voor behandeling aan de heupen, ellebogen, gewrichten en knieën. Hoeveel dit gedekt wordt ligt aan het pakket dat je kiest. Daarnaast dekken zij nog veel andere belangrijke zaken. Zie hieronder voor een compleet overzicht wat zij dekken met een verzekering.

hondenverzekering

Persoonlijk zou ik het altijd aanraden om een hondenverzekering af te sluiten voor je hond. Je weet maar nooit wat en/of wanneer er wat gebeurd. Het blijven dieren en dieren zijn onvoorspelbaar. Mocht er iets gebeuren, dan zul je blij zijn dat de hond verzekerd is.

Waar is je hond tegen verzekerd?

De meeste pakketten van dierenverzekering.nl dekken de meeste kosten die je zult hebben met de hond. Er zijn 3 verschillende pakketten: basis, plus en top pakket. Hoe goed je verzekerd wilt bent ligt aan het pakket dat je haalt. Het basis pakket is voor veel honden al genoeg, maar als je weet dat je hond meer medische kosten met zich mee brengt kun je voor een duurder pakket gaan.

Aanvullende hondenverzekeringen.

Naast de vergoedingen hieronder kun je ook nog aanvullende verzekeringen aflsuiten voor een paar euro extra. Deze aanvullende verzekeringen zijn voor: reizen, het gebit, alternatieve therapieën en crematie.

Hieronder vind je het overzicht met wat gedekt wordt door de verschillende pakketten. Deze informatie komt van Dierenverzekering.nl. Je kunt hier ook het overzicht hieronder vinden onder het menu kopje ‘vergoedingen’.

Basis 50%

Plus 70%

Top 80%

Maximale vergoeding per jaar

€ 2.500,-

€ 4.000,-

€ 5.000,-

Preventieve Zorg

€65 per jaar

Castratie en sterilisatie

70% van kosten max. € 150

80% van kosten max. € 200

Medisch onderzoek / Diagnostiek

50% van kosten max. € 500 verzekering

50% van kosten max. € 500 verzekering

Radiologisch onderzoek max. €200 per jaar

Bloedonderzoek

Consulten max. €200 per jaar

Chirurgische ingrepen inclusief opname

Behandeling aan heup, elleboog, gewricht en knie

50% van kosten max. € 500

70% van kosten max. € 750

80% van kosten max. € 1.000

Dwang- en Sondevoeding

Medicijnen

Medische hulpmiddelen

Chemotherapie

Bestraling en radiotherapie

Euthanasie


Kosten hondenverzekering.

Ik kan niet de precieze kosten van de hondenverzekering voor jouw hond voorspellen omdat daar bepaalde gegevens voor nodig zijn, voornamelijk het gewicht en de leeftijd van de hond. Wel kan ik een prijs indicatie geven. Wil je graag de precieze prijs weten? Dan kun je hier gratis binnen een minuut de premie berekenen voor jouw hond bij Dierenverzekering.nl.

Eigen risico hondenverzekering.

Bij elk pakket heb je de keuze om een eigen risico te nemen. Hierdoor betaal je de eigen risico als extra kosten, maar het bedrag per maand gaat erdoor omlaag.

Hieronder een aantal voorbeelden zodat je een beetje een idee hebt bij de prijs van de verzekering.

Basis pakket.

Geboortejaar: 2020.
Gewicht: 11 t/m 25 kg.
Prijs: €26,75 euro per maand.

Geboortejaar: 2020.
Gewicht: 26 t/m 39 kg.
Prijs: €30,10 euro per maand.

Geboortejaar: 2012.
Gewicht: 26 t/m 39 kg.
Prijs: €45,25 euro per maand.

Plus pakket.

Geboortejaar: 2020.
Gewicht: 11 t/m 25 kg.
Prijs: €34,78 euro per maand.

Geboortejaar: 2020.
Gewicht: 26 t/m 39 kg.
Prijs: €39,12 euro per maand.

Geboortejaar: 2012.
Gewicht: 26 t/m 39 kg.
Prijs: €58,83 euro per maand.

Top pakket.

Geboortejaar: 2020.
Gewicht: 11 t/m 25 kg.
Prijs: €42,80 euro per maand.

Geboortejaar: 2020.
Gewicht: 26 t/m 39 kg.
Prijs: €48,15euro per maand.

Geboortejaar: 2012.
Gewicht: 26 t/m 39 kg.
Prijs: €72,40 euro per maand.

Verzekering afsluiten bij dierenverzekeringen.nl

Of je jouw hond wilt verzekeren is altijd je eigen keus. Wil jij niet voor hoge onverwachte kosten staan? Dan is het zeker aangeraden om een hondenverzekering af te sluiten. De premie kun je snel binnen een minuut berekenen en indien gewenst kun je gelijk de verzekering afsluiten.

Klik hier om gelijk de premie te berekenen en een verzekering af te sluiten!


Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat hier dan snel een reactie achter!