Labrador pup kopen

Labrador puppy kopen? Alles over de kosten en aanschaf!

Labrador pup kopen

Een labrador puppy kopen is een grote beslissing die je jarenlang zal bezighouden. Ook zal het natuurlijk kosten met zich mee brengen. Denk daarom altijd eerst goed na voor je de keuze maakt om daadwerkelijk een hond aan te schaffen.

Een labrador retriever, labrador in het kort, is een populair ras en kan zeker een goede keuze zijn om als eerste hond te nemen. De hond is makkelijk te trainen en past goed in bijna elk huishouden.

Eerst ga ik je informeren over waar je aan moet denken bij de aanschaf van een hond. Vervolgens, op het eind van het artikel, zal ik je de gemiddelde kosten vertellen.

Lees hier verder als je meer wilt weten over de algemene informatie van de labrador.

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering nemen. Een dierenverzekering kan veel onnodige kosten besparen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die lange tijd zal de kans groot zijn dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet of te laat naar de dierenarts omdat het ze anders te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen zonder verzekering ontzettend hoog oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot €2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er wat met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Zou toch zonde zijn als er iets met jouw hond gebeurd en je bent hiervoor niet verzekerd? Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Aanschaf van een labrador puppy

Dit is een belangrijke stap in het hele proces naar een gezonde en sociale volwassen labrador. Als je een schattige puppy ziet is het heel verleidelijk om deze gelijk te kopen, maar dit is niet altijd de beste manier. Hieronder alle informatie die je nodig bent voor je een labrador pup koopt.

Aanschaf labrador pup. Waar moet je bij nadenken voor de aanschaf

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je bij na moet denken als je een labrador wilt adopteren. Het aanschaffen van een hond brengt werk, kosten en verantwoordelijkheid met zich mee. Voor je gaat zoeken naar een labrador is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste dingen om aan te denken.


Hoeveel werk kost een labrador

Labrador pup aanschaffen

Een labrador in huis halen brengt veel werk met zich mee. Wees hier goed van bewust en denk hier niet te licht over. Allereerst is er een puppy training die al vanaf het begin opgepakt zou moeten worden. Hier gaat geld in tijd in zitten. Honden zijn het best als puppy te trainen en hier moet ook gebruik van gemaakt worden. Het is belangrijk voor zowel het sociale gedrag als voor de commando training. Ook thuis is het belangrijk dat je doorgaat met deze trainingen als je een gehoorzame en brave hond wilt hebben.

Je hond wil ook graag meerdere keren per dag uitgelaten worden, het liefst minimaal 3 keer. Labradors zijn energieke honden. Hij heeft deze beweging nodig om zijn beweging te krijgen. Laat hem bijvoorbeeld lekker achter de bal aan rennen! Het is heel goed voor de hond om veel te bewegen en door hem regelmatig uit te laten kun je hem zo snel mogelijk zindelijk maken. Welk weer het is maakt voor de hond niet uit, je zult eruit moeten met hem!

Labradors komen ook in de rui. Het kammen van je labrador is nodig in deze periodes om het overtollige haar te verwijderen. Labradors hebben een dubbele vacht (ondervacht), dit kan extra werk met zich mee brengen.

Welke verantwoordelijkheden heb je met een labrador

Er komt heel veel verantwoordelijkheid kijken bij het aanschaffen van een hond. Een labrador is misschien niet het lastigste ras om in huis te nemen, maar onderschat ook zeker dit ras niet! Je moet de tijd kunnen nemen voor je hond. Er zijn genoeg labradors die niet goed alleen kunnen zijn of extra aandacht nodig zijn. Wees erop voorbereid dat je hond deze eigenschappen kan hebben. Elke dag alleen thuis van 8 tot 5 is dus geen mogelijkheid voor deze honden. Met de juiste training is hier wel aan te werken maar het kan nooit 100% onderdrukt worden.

Een labrador is een energiek dier en is de ruimte nodig in het huis. Een klein appartementje op de vijfde verdieping is niet aan te raden. Het beste voor je labrador is om binnen de ruimte te hebben om rond te kunnen lopen en een tuin erbij zou helemaal geweldig zijn! Denk ook aan uitlaat mogelijkheden als je woning bijvoorbeeld midden in de stad ligt.

Het klinkt heel leuk om een schattige labrador puppy aan te schaffen en dit is het ook! Denk er alleen wel aan dat deze puppy fase al snel voorbij zal zijn. Als je labrador 1 jaar wordt is deze al volwassen en is het niet meer de schattige puppy van een jaar geleden. De overige 11 jaar (of langer) zal het een volwassen labrador zijn die de juiste verzorging moet krijgen. Het eerste jaar zal hij de meeste aandacht nodig zijn maar onderschat niet hoeveel aandacht een volwassen labrador ook nodig is!

Zwarte labrador

Als je kinderen hebt is het heel belangrijk om hier rekening mee te houden. In het algemeen kunnen labradors goed overweg met kinderen. Het is natuurlijk ook super om samen met de kinderen voor de hond te zorgen en dit wordt ook aangeraden. Door met veel mensen in contact te komen wordt jouw hond beter in sociale en drukkere situaties en kan visite gewoon lekker langskomen. Laat jonge kinderen alsnog nooit alleen met de hond, jonge kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn. Ook heb je als volwassene altijd de verantwoordelijkheid over het dier! Neem geen hond in huis puur omdat de kinderen graag een puppy willen.

Er zijn te veel labradors en labrador eigenaren die ongelukkig met elkaar zijn doordat de eigenaar niet goed geïnformeerd was voor de aanschaf. Het is een geweldige toevoeging aan het gezin, maar alleen als jij er tijd en moeite in steekt!

Samenwonen en een hond

Als je een hond wilt gaan aanschaffen moet je dit ook goed overleggen thuis als je samenwoont. Het is belangrijk dat jij en je partner allebei de hond willen en samen deze beslissing maken. Als je partner geen hond wil en jij bent niet thuis dan ziet hij of zij met de hond. Hierdoor kan het gebeuren dat de hond minder vaak uit gelaten wordt dan nodig. Daarnaast kunnen er veel discussies in de relatie ontstaan door een hond te kopen zonder dat jullie dit beiden willen.

Ga voor meer informatie over samenwonen met een hond naar https://veranderendewereld.nl/samenwonen-en-een-hond/

Hond kopen. Welke kosten kun je verwachten

Voor je een puppy in huis haalt is het verstandig om al van te voren spullen in huis te halen. Denk hierbij aan een mand, bench, halsband en een riem. Daarnaast is het verstandig om alvast wat kauwspeeltjes in huis te halen zodat je hond niet op alles in huis gaat kauwen. Goed hondenvoer kan ook redelijk duur zijn en zal regelmatig gehaald moeten worden.

Kosten labrador pup

Een bekende kostenpost is de dierenarts. De hond kan op elk moment ziek worden of gewond raken dit brengt onverwachte kosten met zich mee. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door onstuimig te spelen met andere honden in het bos of door een erfelijke ziekte die niet voorzien was. Vooral labrador puppy’s zijn nog erg druk en chaotisch waardoor verwondingen altijd mogelijk zijn.

Ook kun je kosten voor de dierenarts krijgen in een later stadium van zijn leven. Dit zal sneller gebeuren als je niet genoeg tijd in je hond steekt. Labradors worden snel te dik en de heup- en ellebooggewrichten worden gemakkelijk zwakker. Er zijn een aantal ziektes waarvan bekend is dat die meer voorkomen bij labradors.
(Meer hier over en hoe je dit kunt voorkomen zal binnenkort in een artikel worden geplaatst op deze site).

Ook zul je altijd rekening met de hond moeten houden als je op vakantie wilt gaan of een dagje weg. Als de hond niet mee kan moet je voor opvang zorgen. De hond kan naar familie of vrienden toe, maar die moeten goed met de hond om kunnen gaan. De labrador kan ook naar het pension wat wel de nodige kosten met zich mee brengt.

Verderop in dit artikel zal ik meer vertellen over de kosten die komen kijken bij een labrador retriever in huis halen. Daar kun je vinden aan welke prijzen je moet denken.

Waar kan ik het beste een labrador pup kopen? Waar moet ik op letten?

Een gezonde puppy begint bij de aanschaf. Er zijn tegenwoordig veel verschillende fokkers actief en helaas gaan die niet allemaal even verantwoordelijk met de dieren om. Haal dus niet een pup bij de eerste de beste fokker die je tegenkomt maar kijk eerst even goed verder.

Het is misschien verleidelijk om een goedkope hond te kopen van het internet, ze zien er allemaal heel lief uit. Maar vaak ben je hier meer kosten door kwijt. Deze dieren zijn vaak niet goed gesocialiseerd en de ouders zijn mogelijk niet getest op erfelijke eigenschappen. Hierdoor kunnen onverwachte rekeningen komen zoals gedragstherapie of medische kosten. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Het is altijd goed om je labrador via een rasvereniging te halen. Deze stellen bepaalde eisen aan het fokken van de dieren. Hierdoor maak je de kans op erfelijke aandoeningen minimaal. Ook zijn er nog welzijnsregels waar ze zich aan moeten houden. Zoals een minimale en maximale leeftijd waarop de teef gedekt mag worden en het aantal nesten per teef. Hier kun je ook alle vragen stellen die je hebt.

Labrador nest

Misschien beslis je toch om ergens anders een puppy te halen, dat kan! Vraag dan of diegene een stamboom heeft van de hond die je wilt aanschaffen. Hieruit kun je informatie halen over de afkomst van de labrador pup en wie de ouders zijn. Door onderzoek te doen, op het internet, kun je afleiden of er kans is op erfelijke eigenschappen. Mocht er geen stamboom zijn dan kunt je vragen of er testen zijn gedaan op de ouders van de pup op erfelijke aandoeningen (en of hier bewijs voor is). Je weet dan alleen niet zeker of dit wel de ouders waren. Een hond met een stamboom wordt ook wel ‘stamboomhond‘ genoemd.

Naast de informatie over erfelijke aandoeningen is het belangrijk om de fokker te vragen of hij acties heeft ondernomen om het dier te socialiseren. Dit is belangrijk omdat labradors op een vroege leeftijd al getraind moeten worden op sociaal gedrag.

Er zijn nog veel meer dingen die je de fokker kunt vragen en waar je op kunt letten.
– Hoe schoon is het daar?
– Hoe reageren de dieren op je?
– Laat de koper je rustig kijken?
– Is er een duidelijk koopcontract?

Meer informatie hierover kun je vinden op de link hieronder.
Klik hier voor de puppy checklist van het LICG

Sinds 1 april 2013 is het verplicht om een pup te chippen voordat de pup 7 weken oud is. Vraag hier ook altijd naar. Doordat de labrador pup gechipt is staat hij in de databank. Vervolgens kan hij geregistreerd worden onder naam van de handelaar of fokker. Het is heel erg belangrijk om altijd naar een registratiebewijs te vragen!

Goede sites om je te helpen met meer informatie over de aanschaf van honden vind je hier:
De aanschaf van een hond
Ik zoek een labrador pup

Labrador kopen en kosten.

Het is altijd lastig te voorspellen hoeveel jou hond in totaal zal kosten over alle jaren gezien. Het begint natuurlijk al met de standaard kosten zoals de aanschaf en goede voeding voor jouw labrador. Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan de cursussen die de labrador nodig zal zijn. Tot slot zijn er ook nog veel onvoorziene kosten die niet in te schatten zijn. Wees hier dus goed over geïnformeerd.

Hieronder staan verschillende kosten voor labrador puppy’s en aangeraden producten specifiek voor de labrador retriever.

Labrador puppy adopteren

Er zijn labradors voor een paar honderd euro te koop op bijvoorbeeld marktplaats. Ik wil je ontzettend afraden om deze labrador puppy’s te kopen. Het zijn vaak slechte fokkers en de dieren hebben geen achtergrond informatie. Labrador puppy’s onder de € 400,- euro zullen geen echte rashonden zijn. Uiteindelijk ben je alleen maar meer geld kwijt en de labrador zal niet gezond zijn.

Labrador nest

De prijs voor een labrador pup van officiële fokkers is € 1.100,- euro. Deze honden zijn voorzien van een chip en stamboom. Er zijn ook nog echte officiële fokkers met het keurmerk van de Nederlandse Labrador Vereniging. Hier kun je de echte geelblonde pups kopen. Deze zijn ook gevaccineerd en ontwormd. De kosten zijn € 1.250,- euro.

Een labrador puppy kopen met alle vaccinaties en alles erbij zal minimaal € 1.000,- euro kosten, maar zal al snel tot € 1.500,- euro of meer oplopen. 


Dierenpension

Als je op vakantie wilt gaan of simpelweg een dagje uit en de labrador kan niet mee dan moet je iets of iemand voor je hond regelen. Het kan natuurlijk dat de labrador naar vrienden, familie of één van de buren kan gaan. Dat is altijd een goede oplossing en hoeft jou niks te kosten.

Een andere mogelijkheid is een dierenpension. Je labrador zal het meestal niet leuk vinden om hier heen te moeten. Doe dit alleen als er geen andere opties meer zijn. Naast dat je hond het niet leuk vindt kost het je ook geld. De tarieven zijn verschillend bij elk pension. Het is dus verstandig om zelf even te informeren bij het dierenpension waar jij je hond heen brengt. Let er altijd op of het wel een goed pension is voor je hond. Voor dagpension moet je vaak zelf eten mee geven. Dit is meestal niet nodig voor langdurig verblijf.

Kosten dagpension labrador: € 9,- euro per dag tot € 18,- euro per dag.
Kosten langdurig pension labrador: € 15,- euro per nacht tot € 26,- euro per nacht.

Andere onmisbare artikelen om in huis te halen voor je labrador puppy

Gezond labrador voer

Één van de belangrijkste producten is het hondenvoer. Dit is vooral voor labradors belangrijk om goed over na te denken. Zoals je misschien al weet is de labrador gevoelig voor overgewicht. Daarnaast kan het heel moeilijk zijn om nee te zeggen tegen die schattige labrador puppy ogen. Het is belangrijk om dit wel te doen! Als jij je labrador pup al gelijk te veel gaat voeren dan bouwt hij een basis op voor overgewicht. Dit zal op den duur beschadigde botten en gewrichten veroorzaken.

Naast droge brokken is het goed om natvoer te geven, maar dit is niet de basis van de voeding. De brokken zijn het belangrijkst. Als de labrador jonger dan 16 maand is dan is het aan te raden om nog geen nat voer te voeren. Het is verstandig om eerst een goede basis op te bouwen met brokken. Na deze 16 maand kun je gerust je hond nat voer geven, graag zelfs! Het is goed voor een volwassen labrador om zowel brokken als nat voer te krijgen.

Er is tegenwoordig ontzettend veel hondenvoer op de markt en het is lastig beslissen wat nou het beste is voor je labrador. Puppy’s zijn weer andere brokken nodig dan volwassen labradors. Een sterke aanrader is “Royal canin breed – labrador retriever puppy/junior” dit is een goede basis voor labrador puppy’s tot 16 maanden oud. Hierna kun je overgaan op “Royal canin labrador retriever – adult”.

Lees mijn artikel over labrador voeding en over labrador puppy voeding voor meer specifieke informatie.

Kosten labrador puppy voer: €3,- euro tot €10,- euro per kilogram.
Overzicht van verschillende producten – bol.com

Bench

Een bench is zeer aan te raden om in huis te halen als je een puppy aanschaft. Volwassen getrainde honden zullen dit vaak niet meer nodig zijn maar voor een puppy is het heel handig. Het kan op veel momenten van pas komen en kan veel schade in het huis besparen.

Er zijn veel verschillende soorten en maten van benches. Labradors zijn grote honden en ook als puppy zullen ze in een paar maanden snel uitgroeien tot een redelijk grote hond. Houd bij de aanschaf van een bench dus rekening met de groei van de hond.

Kosten van een bench: € 35,- euro tot € 150,- euro.
De prijs ligt aan de kwaliteit.
Overzich van verschillende producten – bol.com

Hondenmand

Sommige honden eigenaren halen alleen een bench in huis, maar het is goed om ook een mand in huis te hebben. Een bench is vooral iets om je hond voor een korte tijd in op te sluiten maar niet voor een lange tijd. Ook moet dat geen vaste slaapplek worden voor een hond. Een mand is ideaal om lekker in en uit te stappen wanneer de labrador dit zelf wil.

Een labrador puppy ligt graag lekker opgerold in de mand en wil daarom ook het liefst een mand die niet zo groot is. Het liefst niet veel groter dan de hond zelf. Je hond zal wel snel in een jaar opgroeien dus haal een relatief goedkope mand voor dit eerste jaar. Investeer je geld vervolgens, na ongeveer 15 maand, in een grotere en betere kwaliteit mand. Zorg dat de maat van de mand voor een volwassen labrador in ieder geval 90 cm lang is zodat je hond lang uit kan liggen.

Kosten labrador mand: € 10,- euro tot € 350,- euro.
Voor een goede prijs/kwaliteit mand moet je ongeveer denken aan € 30,- euro tot €75,- euro.
Overzicht van verschillende producten – bol.com

Halsband

Vervolgens zul je ook een halsband voor de labrador willen halen. Er zijn halsbanden in allerlei verschillende materialen maar het is af te raden om een metalen halsband te halen voor je labrador. Gebruik in plaats daarvan een leren of kunststof riem voor de comfort van de hond.

Er zijn halsbanden met verlichting erin voor wandelingen in de avond. Deze worden steeds populairder en zorgen ervoor dat je hond goed zichtbaar is. Sliphalsbanden zijn goedkoop en makkelijk om te doen bij de hond. Pas er wel op dat je hond zichzelf er niet mee kan verstikken! Tegenwoordig zijn er ook halsbanden op de markt met een GPS tracker om de hond te vinden, mocht deze weg rennen. Hierdoor gaat de prijs natuurlijk wel wat omhoog.

Kosten halsband: € 7,- euro tot € 35,- euro.
Kosten GPS halsband: € 35,- euro tot € 100,- euro.
Overzicht van verschillende producten – bol.com

Speelgoed voor labrador (puppy’s)

Het is lastig om een indicatie te geven voor de prijs voor hondenspeelgoed. Dit komt omdat er zo ontzettend veel speelgoed is voor honden. Het ligt er maar net aan wat de voorkeur is voor jou en je hond. De standaard producten zijn simpel en goedkoop in huis te halen. Denk hierbij aan tennisballen, voetballen en touwen. Lees in dit artikel van mij meer over aangeraden hondenspeelgoed!

Kosten eenvoudig speelgoed: € 1,- euro tot € 15,- euro.
Kosten uitgebreid speelgoed: € 10,- tot € 150,- euro.
Overzicht van verschillende producten – bol.com

Labrador Ebook


Het labrador Ebook

In dit artikel vind je maar een klein beetje informatie over de labrador retriever. Er is zoveel meer te weten over dit geweldige ras. Deze informatie kun je lezen in dit Ebook.

Ik heb het boek zelf meerdere keren gelezen en het staat vol met nuttige informatie. Zoals opvoeding, gezondheid, aanschaf, zindelijkheidstraining, herplaatsing en nog veel meer.

Lees in mijn review van het labrador handboek wat ik ervan vond!

2.000 andere labrador eigenaren hebben dit boek al toegepast, zeker de moeite waard.

60 dagen geld terug garantie, dus niks te verliezen.

Bestel nu snel en krijg 5 GRATIS exclusieve bonussen!
Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen over de aanschaf van een labrador puppy? Laat dan snel hieronder een reactie achter!