Labrador puppy

Labrador puppy voeding

Welke voeding is je labrador puppy nodig en waarom? Hier vind je advies over wat jouw labrador puppy nodig heeft en wat hiervoor goede producten zijn. Het is aan jou om in te schatten wat het beste voer is voor je hond. Mocht je het echt niet weten, raadpleeg dan een dierenarts.

Ga direct door naar het complete Labrador handboek met 5 exclusieve bonussen!

Hoe voer je de puppy?

Het is van harte aangeraden om je puppy op vaste tijden te voeren zodat hij weet wanneer hij eten krijgt en niet de hele dag gaat schooieren. Als je puppy agressie vertoont tijdens het eten dan moet dit gelijk in de opvoeding afgeleerd worden.

Probeer altijd een rust moment te creëren. Het is beter als de puppy rustig eet in plaats van dit op te schrokken. Dit kan tot gevolg hebben dat hij het uitbraakt. Je wilt je pup ook niet aan leren om druk te worden elke keer als hij eten wil. Als je de hond heel goed wilt trainen dan kun je hem aanleren het eten te onderbreken. Laat hem even stoppen en zitten en laat hem vervolgens verder eten.

Mocht het niet lukken om je hond op de juiste manier te laten eten dan kun je hiervoor naar een hondentrainer gaan.


Waarom is goede voeding voor de labrador retriever belangrijk?

Labrador retriever is een hondenras dat graag eet en dit begint al vanaf dat hij een puppy is. Als de pup al vanaf jongs af aan te veel eten krijgt dan groeit hij snel en zal hij snel overgewicht kunnen krijgen. Overgewicht is slecht voor de energie van de hond en kan ervoor zorgen dat de botten niet recht groeien.

Labrador puppy voeding

Naast overgewicht kan het immuunsysteem van de pup verzwakken waardoor hij sneller ziek kan worden. De juiste voeding voor je labrador puppy ondersteund het immuunsysteem. Ook helpt het bij de opbouw van de botten. Tot slot kan het ook de darmflora van je pup bevorderen.

Hoeveel gram eet een labrador pup?

Hoeveel gram dat je puppy mag eten verschilt per product. Op de zijkant van de verpakking staat vaak een schema met hoeveel gram je de hond mag voeren. Houd dit schema altijd aan als richtlijn. Ken je hond en weet hoeveel die mag hebben.

Om te weten hoeveel gram voer je de pup mag geven moet je het verwachte gewicht weten voor wanneer hij een volwassen labrador is. Houd elke maand bij wat je hond weegt en vervolgens krijg je een groeicurve voor je hond. Dit werkt alleen als je de aanwijzingen van de verpakking van het voer volgt. Je kunt ook je dierenarts vragen wat het verwachte gewicht is.

Hoeveel gram eet een labrador pup

Let altijd goed op de body condition score (BCS) van je hond, oftewel lichaamsconditie score. Onderaan dit artikel kun je een afbeelding vinden met duidelijke informatie.

Hieronder heb ik een voedingsschema voor een pup gemaakt als voorbeeld. Let op: Dit voorbeeld is gebaseerd op Royal Canin® -Labrador Retriever Puppy. Verwacht gewicht: 32 Kilogram. Het aantal gram is per dag.

Leeftijd in maandenAantal gramLeeftijd in maandenAantal gram
2 maand22510 maand340
3 maand28511 maand340
4 maand31012 maand340
5 maand35013 maand335
6 maand38014 maand335
7 maand37015 maand330
8 maand35516 maandOverstap naar Royal Canin® – Labrador Retriever Adult
9 maand350

Hoe vaak je labrador puppy voeren?

Hoeveel mag labrador wegen

Labradors moeten 2 keer per dag gevoerd worden. Het is goed om de hoeveelheid over 2 momenten te verdelen zodat hij niet alles in één keer kan weg schrokken. Als de labrador nog een puppy is dan moet hij vaker per dag te eten krijgen. De maag van de labrador pup is nog klein en hij heeft daarom meer voedingsmomenten nodig.

Richtlijnen voor het aantal keer voeren per dag:
– Maand 0 tot 3 : 4 keer per dag voeren.
– Maand 4 en 5 : 3 keer per dag voeren.
– Maand 6 + : 2 keer per dag voeren.

Hoeveel mag mijn labrador pup wegen?

Hoeveel gram je labrador weegt zal aan meerdere factoren liggen. De hond moet naast de juiste voeding ook genoeg beweging krijgen. De labrador puppy zou binnen een jaar al bijna 30 kg moeten wegen. Als je een overzichtje wilt om mee te vergelijken, kijk dan naar het onderstaande onderzoekje.

Dit onderzoek is gericht op het gemiddelde gewicht bij labrador retriever puppy’s. Dit onderzoek begon met 15 pups waarvan 11 teven en 4 reuen.

Leeftijd in wekenGemiddeld aantal kilogramLeeftijd in wekenGemiddeld aantal kilogram
Week 00,4 kgWeek 2017,9 kg
Week 10,8 kgWeek 2421,4 kg
Week 21,3 kgWeek 3225,9 kg
Week 31,9 kgWeek 4027,1 kg
Week 42,6 kgWeek 5229,6 kg
Week 86,5 kgWeek 6030,7 kg
Week 1210,5 kgWeek 7230,5 kg
Week 1614,3 kgWeek 8031,2 kg


Welke brokken voor je labrador pup? Kies de beste puppy brokken!

Royal canin labrador retriever puppy

Niet iedereen is tevreden over dezelfde soorten voedsel. De keus is dus persoonlijk, maar ik kan je wel wat merken aanbevelen. Bekende voermerken zijn Eukanuba, Prins, Pedigree en ROYAL CANIN®. Al deze merken hebben goede producten waaronder brokken en natvoer. Al deze merken hebben producten specifiek voor puppy’s. ROYAL CANIN® en Eukanuba hebben beiden producten die specifiek zijn voor labradors.

ROYAL CANIN® heeft meerdere soorten voedsel voor labradors waaronder ‘Royal Canin® – Labrador Retriever Puppy’. Deze voeding ondersteunt de ontwikkeling van de botten en de natuurlijke afweer van je labrador pup. Daarnaast zit er een gematigd gehalte van calcium, eiwit, energie en fosfor in. Dit houd het gewicht van de pup in balans. Het voer van ROYAL CANIN® bevat ook stoffen die zorgen dat je hond sneller verzadigd is, dus minder wil eten. Dit is handig bij grote eters zoals labradors.

Als we alle puppyvoer vergelijken zien we dat het voer van Royal Canin® – Labrador Retriever Puppy het meest gespecialiseerd is in de labrador pup. In het algemeen is dit dus goede voeding voor je labrador pup. Doordat ROYAL CANIN® ook een brok heeft die gespecialiseerd is voor de volwassen labrador is het een gemakkelijke overgang naar de volwassen brokken. Tot slot hebben ze nog een variant voor gesteriliseerde labradors wat van pas kan komen als je dit van plan bent met je hond.

Waarom zijn de brokken van ROYAL CANIN® goede labrador puppy voeding? Deze ondersteunen de opbouw van de botten en het immuunsysteem. Door de antioxidanten die erin zitten helpt het ook het afweersysteem van de pup. Daarnaast zitten er meer verzadigde vetten in waardoor je labrador puppy minder eten nodig is. Dit zorgt voor een gezonde gewichtstoename. Tot slot zitten er goed verteerbare eiwitten en prebiotica in dat een optimale spijsvertering en evenwichtige darmflora ondersteunt. Dit draagt bij aan goede ontlasting.

Nogmaals, dit zijn adviezen. Welk product het beste bij jou labrador pup past moet je zelf bepalen!

Ook natvoer voor je labrador pup?

In de eerste paar maand is het afgeraden om natvoer te geven naast de brokken. In brokken zitten belangrijkere stoffen voor de hond en door natvoer verkeerd te combineren met brokken kan er snel overgewicht ontstaan.

Als je labrador pup een paar maand oud is kun je beslissen om hem ook natvoer bij te geven, dit hoeft niet. Ga je hem wel natvoer geven? Dan staat hieronder een goede tip.

Gebruik natvoer en brokken van hetzelfde merk. Je moet je hond minder gram brokken geven als je ook natvoer geeft. Hierdoor zal hij minder ondersteunende stoffen van de brokken binnen krijgen. Natvoer van hetzelfde product als de brok houd hier rekening mee en vult deze stoffen aan in het natvoer.
Bijvoorbeeld: Gebruik je de brokken van ROYAL CANIN®? Geef dan ook natvoer aan je hond van ROYAL CANIN®.

Lichaamsconditie score voor de hond

De lichaamsconditie score wordt meestal aangeduid met BCS. Dit is een afkorting van de Engelse term body condition score. Door gebruik te maken van BCS kun je het gewicht van je hond een score geven. Je kunt dan afleiden of je hond te mager, goed gewicht of te dik is. Hieronder een afbeelding van de BCS kaart van ROYAL CANIN®. Gebruik de BCS goed en baseer hierop of je de hond de juiste voeding en hoeveelheid geeft.

Lichaamsconditie score voor de hond

Mocht je vragen hebben over dit overzicht, laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Labrador Ebook


Het labrador Ebook

In dit artikel vind je maar een klein beetje informatie over de labrador retriever. Er is zoveel meer te weten over dit geweldige ras. Deze informatie kun je lezen in dit Ebook.

Ik heb het boek zelf meerdere keren gelezen en het staat vol met nuttige informatie. Zoals opvoeding, gezondheid, aanschaf, zindelijkheidstraining, herplaatsing en nog veel meer.

Lees in mijn review van het labrador handboek wat ik ervan vond!

2.000 andere labrador eigenaren hebben dit boek al toegepast, zeker de moeite waard.

60 dagen geld terug garantie, dus niks te verliezen.

Bestel nu snel en krijg 5 GRATIS exclusieve bonussen!
Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen over wat voor voeding het beste bij jou hond past of heb je nog andere opmerkingen? Laat hier dan snel een reactie achter!