Jack Russell kopen

Jack Russell kopen – Alles waar je aan moet denken!

In dit artikel gaan we het hebben over de aanschaf van een Jack Russell. Ben jij geïnteresseerd in dit leuke ras en/of wil je er misschien wel één kopen? Dan ben je hier aan het goede adres voor alle informatie die erbij komt kijken! We gaan het hebben over: de kosten van een Jack Russell pup, de kosten van volwassen Jack Russell Terriërs, waar je Jack Russells kunt kopen, waar je vooraf aan moet denken en waar je absoluut geen Jack Russels moet kopen.

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering nemen. Een dierenverzekering kan veel onnodige kosten besparen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die lange tijd zal de kans groot zijn dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet of te laat naar de dierenarts omdat het ze anders te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen zonder verzekering ontzettend hoog oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot €2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er wat met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Zou toch zonde zijn als er iets met jouw hond gebeurd en je bent hiervoor niet verzekerd? Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Waar moet je vooraf aan denken?

Je bent van plan een hond in huis te halen, leuk! Toch is het goed om eerst bij een paar punten stil te staan voor je een hond in huis haalt. Al helemaal met een Jack Russell. Dit ras lijkt misschien op het eerste oog een makkelijk te houden ras omdat hij zo klein is, weinig vachtverzorging nodig is en niet zo veel eet. Maar dit energieke ras heeft een pittig karakter!

Eigenwijs.
Allereerst zijn Jack Russels eigenwijze honden. Als je ze niet de juiste consequente opvoeding en training geeft kunnen ze al snel de leiding in huis proberen te nemen. Zorg er voor dat je genoeg tijd hebt om een Jack Russell op te voeden en laat hem nooit de leiding over je nemen. Jouw Jack Russell heeft een duidelijke baas nodig. Ben je bereid om hier tijd in te steken? Dan kan een Jack Russell een geweldig hondje voor jou zijn!

Jack Russell kopen
Jack Russell

Energiek.
Jack Russell Terriërs zijn ook energierijke honden. Ook al zijn ze klein van formaat, ze hebben genoeg ruimte nodig om deze energie kwijt te kunnen. Een grote tuin of erf is ideaal voor deze hondjes. Ze kunnen ook in appartementen leven, maar ze moeten dan wel genoeg uitgelaten worden. Spelen vinden deze honden ook geweldig. Lekker achter stokken en ballen aan rennen doet dit ras met alle liefde. Als je een rustig schoothondje wilt voor in huis, is dit waarschijnlijk niet het juiste ras voor jou.

Fel.
Een andere sterke eigenschap van de Jack Russell is dat ze aardig fel kunnen zijn. Kijk niet verbaasd op als je lieve kleine Jack Russell opeens flink begint te blaffen als er een andere hond langs het huis loopt. Heb je een kat in huis? Laat je kleine Jack Russell pup hier dan zo vroeg mogelijk aan wennen. Jack Russells moeten goed gesocialiseerd worden met andere dieren. Als dit goed wordt gedaan zou het geen problemen moeten opleveren. Daarnaast kunnen Jack Russells wel goed met kinderen overweg. Onthoud dat dit ras vroeger als jachthond werd gefokt!

Slim.
Jack Russells zijn slimme honden en kunnen goed commando’s en andere dingen leren. Houd je er van om je hond mee te nemen naar hondencursussen, of om zelf je hond het één en ander te leren? Dan kan een Jack Russell goed bij jou passen! Dit gaat gepaard met het eigenwijze karakter van ze. Ze zijn slim, maar als ze niet goed worden getraind kunnen ze al snel een eigen draai geven aan de commando’s.

Jack Russell pup kopen

Gladharig, ruwharig of een ‘broken’ Jack Russell?
Ben je nog steeds overtuigd dat je een Jack Russell wilt halen? Dat is heel mooi! Dan komt nu de laatste vraag nog. Haal je een gladharige Jack Russell (kortharig), ruwharige Jack Russell (langharig) of een ‘broken’ Jack Russell (tussen glad- en ruwharig in)? In het algemeen zie je meer gladharige Jack Russells dan de andere twee varianten. Gladharige Jack Russells hebben een vacht die net wat makkelijker te verzorgen is dan de andere twee. Welke vachtsoort je kiest, is een persoonlijke keus en moet je niet laten afhangen van het kleine beetje minder verzorging. Kies wat voor jou goed voelt!


Jack Russell pup kopen

De meeste mensen kiezen er voor om een Jack Russell puppy te kopen. Dit is goed te begrijpen. Wie wil er nou niet zo’n klein schattig hondje? Er zijn tegenwoordig veel verschillende fokkers die Jack Russells fokken. Dit is ook niet zo raar aangezien het één van de populairste rassen is. Maar omdat er zoveel fokkers zijn moet je je wel goed laten informeren voordat je zomaar een hondje koopt.

Jack Russell pups gratis af te halen.
Sommige advertenties zeggen: “Jack Russell pups gratis af te halen”. Op dit soort advertenties moet je eigenlijk niet eens klikken. Ik snap dat het erg verleidelijk is om een gratis Jack Russell te kopen, maar dit is echt super onverstandig. Allereerst heb je vaak alleen maar meer kosten met dit soort hondjes. Ze zijn namelijk niet ingeënt (gevaccineerd) en ze hebben een veel grotere kans op erfelijke ziekten en aandoeningen. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens niet gechipt. De kosten voor de inentingen, de chip en voor de dierenarts kunnen al snel gigantisch oplopen.

Jack Russell Terriër pup kopen

Naast dat ze vaak meer kosten met zich mee brengen, zijn ze vaak ook nog eens dieronvriendelijk gehouden door de fokkers, niet “krant zindelijk” gemaakt, niet gesocialiseerd en er kan van alles mis zijn met de hond. Door deze ‘gratis’ Jack Russells te kopen zorg je, onbedoeld, ervoor dat er meer en meer mensen onverantwoordelijk Jack Russells gaan fokken. En dat willen we natuurlijk niet.

Jack Russell kopen met stamboom.
Het is veel beter om voor een stamboomhond te gaan. Hierdoor heb je gelijk veel meer informatie over de Jack Russell die je gaat kopen. Je kunt bijvoorbeeld veel beter inschatten welke erfelijke eigenschappen jouw Jack Russell Terriër zal krijgen. Daarnaast zijn alle stamboomhonden in Nederland gechipt. Ook zijn de fokkers van stamboomhonden vaak lid van een rasvereniging. Zij stellen eisen, die ervoor zorgen dat de honden gelukkig en gezond worden gefokt.

Waar kun je een Jack Russell pup kopen?
Als je er zeker van wilt zijn dat je bij een erkende fokker terecht komt kun je een kijkje nemen op de site van de Nederlandse Vereniging Jack Russell Terriër. Zij hebben een overzicht van erkende Jack Russell fokkers. Dit zijn altijd betrouwbare Jack Russell fokkers die gezonde en blije honden fokken. Je kunt hier ook al je vragen kwijt die je vooraf nog hebt. Maak hier ook gebruik van! Een goede en betrouwbare fokker zal altijd blij zijn al je vragen te beantwoorden. De link naar deze pagina is: https://www.nvjrt.nl/clubfokkers/

Een volwassen Jack Russell kopen

Ben jij misschien één van die mensen die graag een hond in nood helpt? Dan kun je ervoor kiezen om een Jack Russell uit een asiel te halen. Er zitten veel honden met smacht te wachten in het asiel op een nieuw baasje. Honden uit een asiel zijn door de dierenarts door grondig gecheckt en indien nodig gechipt. Daarnaast kun je alle vragen stellen die je hebt aan de medewerkers.

Jack Russell aanschaffen

Een groot voordeel van een hond uit een asiel halen is dat je een hond in nood red. Een ander positief punt is dat je wat achtergrond informatie kunt krijgen over de Jack Russell, zodat je je meer kunt voorbereiden op wat voor hond je in huis haalt. Vaak zijn de honden in een asiel al getraind door de vorige eigenaren en hoef je niet vanaf het begin te beginnen. Tot slot is een Jack Russell uit een asiel een stuk goedkoper dan een Jack Russell pup. Er zijn wel kosten aan verbonden. De kosten van de dierenarts worden doorberekend, werkkosten en soms zijn de honden in het asiel nog gechipt.

Er is niks mis met honden uit het asiel.
Denk niet dat alle honden uit een asiel een trauma hebben of onhandelbare honden zijn. Het tegendeel juist. Veel honden uit een asiel zijn daar achter gelaten door vervelende omstandigheden thuis. Ik heb zelf in een asiel gewerkt en veel honden waren daar door ongunstige omstandigheden beland. De baasjes hadden het er altijd ongelooflijk moeilijk mee om de hond achter te laten, maar het moest door overmacht. Dit zijn ontzettend lieve hondjes waar helemaal niks mis mee is. Laat dit dus geen reden zijn dat jij geen Jack Russell uit het asiel haalt.

Waar moet je geen Jack Russell kopen?

Dit onderwerp heb ik eigenlijk al besproken, maar ik vind het zo belangrijk dat ik het hier nogmaals wil neerzetten. Ik heb het hierover gehad onder het kopje “Jack Russell pups gratis af te halen”. Dit is een goed voorbeeld waar je absoluut geen Jack Russell moet halen. Je kunt het best een Jack Russell (pup) kopen bij een officieel erkende fokker, en nergens anders.

Jack Russell pup aanschaffen

Er zijn te veel mensen die goedkope Jack Russells verkopen. Deze doen ze dan voor € 100,- tot € 300,- euro weg. Dit lijkt goedkoop voor een Jack Russell, maar je kunt er van uit gaan dat er iets niet klopt. Ook bij deze honden ben je vaak meer geld kwijt dan wanneer je een Jack Russell aanschaft via een erkende fokker.

Samengevat: Haal je Jack Russell bij erkende fokkers.

Wat kost een Jack Russell (pup)?

De prijs voor een Jack Russell pup ligt bij een erkende fokker gemiddeld tussen de € 750,- en € 850,- euro. Als je een Jack Russell bij een erkende fokker haalt, zal hij al gechipt zijn en de nodige vaccinaties al gehad hebben. Daarnaast hebben deze Jack Russells ook altijd een stamboom en zijn het gezonde dieren. Een Jack Russell uit het asiel is stukken goedkoper. Dan betaal je alleen voor de dierenarts kosten en de werkkosten van het asiel.

Houd er wel rekening mee dat dit niet de enige kosten zijn waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van jouw Jack Russell. Het is verstandig om voor de aankoop ook alvast wat andere producten in huis te halen zoals: hondenvoer, voerbakjes, een riem, een mand, een bench (maat 47 – 63 cm) en speelgoed voor de hond. Daarnaast kunnen er na verloop van tijd altijd onverwachte kosten ontstaan zoals dierenarts kosten. Tot slot moet je nog denken aan cursussen, sterilisatie (€ 150,- euro) of castratie (€ 300,- euro) en een dierenverzekering.

Jack Russell handboek van Jan Kramer

Het Jack Russell handboek

In dit artikel vind je lang niet alle informatie over de Jack Russel Terriër. Er is zo ontzettend veel te leren over dit ras. Dit kun je doen via dit Ebook!

Ik heb het boek zelf een aantal keren gelezen en het staat vol met nuttige informatie. Zoals aanschaf, gezondheid, opvoeding, karakter, zindelijkheidstraining (en andere trainingen), herplaatsing en nog veel meer.

Lees in mijn review wat ik en anderen er van vonden!

Duizenden anderen hebben dit boek al gelezen en toegepast. Een echte aanrader.

60 dagen geld terug garantie, wat de reden ook is. Niks te verliezen dus!

Bestel nu snel en krijg er 5 GRATIS exclusieve bonussen bij!

Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan snel een reactie achter!