Golden Retriever kopen

Golden Retriever (puppies) kopen

In dit artikel beschrijf ik met name waar je het beste een Golden Retriever pup kunt kopen en bij welke fokkers niet. Goede voorbereiding is heel belangrijk. Er zijn veel punten waarop je kunt letten als je een Golden Retriever pup gaat kopen. Hierdoor is de kans groot dat je  een gezonde en goed gesocialiseerde pup kiest. Daarnaast heb ik het nog even kort over Golden Retrievers herplaatsen en rasverenigingen.

Het allereerste advies is om je eerst goed te informeren voordat je gaat kijken naar een nest. Wat betekent het om een pup in huis te nemen? Waar moet je aan denken bij het opvoeden van een pup? Want als je eenmaal een nestje Golden Retriever pups hebt gezien, ben je gelijk verkocht. Het lukt dan niet meer om realistisch na te denken of het een goede en verstandige keuze is. Een Golden Retriever pup is een schattig pluizig beertje, zo aandoenlijk dat je onmogelijk NEE kunt zeggen.

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering nemen. Een dierenverzekering kan veel onnodige kosten besparen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die lange tijd zal de kans groot zijn dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet of te laat naar de dierenarts omdat het ze anders te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen zonder verzekering ontzettend hoog oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot €2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er wat met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Zou toch zonde zijn als er iets met jouw hond gebeurd en je bent hiervoor niet verzekerd? Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Overweging om een Golden Retriever pup te kopen

De Golden Retriever is een echte familiehond en kan vaak goed met kinderen overweg. Dit betekent echter niet dat een Golden Retriever pup altijd de goede pup is om aan te schaffen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten.

Voor het opvoeden van een pup heb je veel tijd nodig, dat is natuurlijk een open deur. Een pup zindelijk maken vergt nu eenmaal veel geduld, werk en tijd. Maar een Golden Retriever heeft als volwassen hond ook veel aandacht nodig. Het is een actieve hond die uitgedaagd moet worden. Dagelijks zal hij een lange wandeling nodig zijn, met daarnaast uitdagende opdrachten omdat hij altijd wil blijven leren. Als je hier geen tijd voor hebt, i.v.m. een drukke baan bijvoorbeeld, dan kan de hond heel vervelend worden en ongewenst gedrag gaan vertonen. Het is dan verstandig om geen Golden Retriever in huis te halen.

Golden Retriever pup kopen

Een Golden Retriever is een redelijk grote hond die veel ruimte nodig heeft. Hij is actief, wil graag ravotten en hij volgt je graag door het huis. Als je een klein huis hebt en geen tuin dan zal de Golden Retriever zich niet op zijn gemak voelen. Hij zal zijn uitdaging niet in huis kunnen vinden, het gevolg is dat hij gaat zoeken naar uitdagingen. Door verveling kan hij dingen in huis stuk bijten. Heb je echter voldoende ruimte binnen en buiten dan kan hij de ideale gezinshond zijn.

De Golden Retriever is een echte waterhond, hij kan al genieten van waterplassen op straat of in het bos. Hij kan zich er heerlijk door heen rollen en geheel onder de modder weer opstaan. En daarna wil hij het liefst dicht bij jou zich grondig uitschudden. Maar door zijn lange haar zal er veel modder en vuil achterblijven. Ook al rolt hij zich niet door de modder, aan zijn poten kan ook vuil blijven zitten. Daarom is het belangrijk dat je bezig blijft met de vachtverzorging van je Golden Retriever.

Houd er rekening mee dat hij dit ook meeneemt in huis, een perfect huis met lichte vloerkleden of bankstel is haast onmogelijk met een Golden Retriever in huis.

Overweeg van te voren waar de hond wordt ondergebracht als je veel op vakantie gaat. Een Golden Retriever meenemen naar een warm land zal niet elke hond fijn vinden, hij heeft het al snel te warm. Als de hond niet mee kan dan zal er een goed pension gevonden moeten worden, dit zal weer de nodige kosten met zich mee brengen.

Alle honden kosten tijd en geld. De grootste onverwachte kosten zitten in de dierenarts. Deze kosten kunnen zo veel mogelijk beperkt worden door Golden Retrievers te halen bij de juiste (erkende) fokkers.

Golden Retriever puppy kopen

Kleine opsomming voor investering in tijd:

– puppycursus 1 x per week, 8 – 10 weken lang.
3 x per dag uitlaten.
– Verzorging, voeren, trimmen en borstelen.
– Medische verzorging.
– Regelen van opvang tijdens afwezigheid.
– Veel aandacht geven.

Kleine opsomming voor investering in kosten:

– Aankoop Golden Retriever.
– Aanschaf bench, mand, halsband en riem.
– Aanschaf speelgoed en verrijking.
– Hondenvoer, snacks en vlees.
– Medische kosten, dierenverzekering en vaccinaties.
– Opvang en pension
– Hondenbelasting bij de gemeente.

Door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland wordt geadviseerd om een goede dierenkostenverzekering af te sluiten. Dit voorkomt vaak veel ellende.


Waar kun je een Golden Retriever pup kopen?

Als je de pup meekrijgt van de fokker is hij, als het goed is, al voor een deel gesocialiseerd en mogelijk krant zindelijk gemaakt. Is de moederhond met haar pups in een schuur gestopt of mag ze gewoon in de woonkamer verblijven? Dat zegt veel over de kwaliteiten van de fokker. Er zijn veel punten waar je op moet letten en waar een (erkende) fokker zich aan moet houden.

Golden Retriever pup kopen met stamboom.
Het meest verstandige is om voor een stamboomhond te gaan. Dit zijn honden met een stamboom waarvan beide ouders bekend zijn. Als je een stamboomhond haalt kun je altijd achterhalen wat de erfelijke eigenschappen van de ouders waren. Door een Golden Retriever met een stamboom te halen verklein je de kans dat je een ongezonde hond koopt. Dit is goed voor jouw hond en de portemonnee!

Stamboomhonden in Nederland zijn altijd gechipt en de fokkers van stamboomhonden zijn meestal erkende fokkers. Zij zijn lid van een rasvereniging waar je veel informatie kunt vinden over het hondenras. Ook worden daar fokkers met nestjes aangeboden.

Golden Retriever pups gratis af te halen.
Op het internet kom je regelmatig advertenties tegen met het kopje “Golden Retriever puppies gratis af te halen”. Hier moet je snel langs heen scrollen en verder zoeken. Er kunnen een aantal redenen zijn dat een fokker Golden Retriever pups gratis weg geeft. En dit zijn allemaal verkeerde redenen. Het is misschien verleidelijk om hierop in te gaan omdat het zo goedkoop lijkt. Het lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook.

Golden Retriever gratis af te halen

Honden die gratis op te halen zijn, zijn nooit ingeënt, gechipt, gesocialiseerd, krant zindelijk gemaakt en hebben een hele grote kans op slechte erfelijke eigenschappen. Deze honden hebben ook nooit een stamboom waardoor je niet weet wat voor ziekten en kwaaltjes zich kunnen ontwikkelen in jouw hond. De kosten die je uiteindelijk aan alle basis behoeften moet betalen, plus de kosten in de toekomst voor de dierenarts, zullen gegarandeerd hoger zijn dan de kosten voor een gezonde Golden Retriever pup van een erkende fokker.

Waar kun je het best een Golden Retriever puppy kopen?
Er zijn overal Golden Retriever fokkers te vinden, maar hoe weet je nou welke goed en te vertrouwen zijn? Heel simpel! Er zijn rasverenigingen voor hondenrassen. Zo zijn er ook 2 rasverenigingen voor Golden Retrievers. Op deze sites kun je veel informatie vinden over de Golden Retriever en ook over erkende fokkers. Zij moeten zich aan veel regels houden tijdens het fokken van de Golden Retrievers. Deze regels gaan grotendeels over het welzijn van de ouders en de puppies. Honden die via erkende fokkers worden aangeboden zijn vaak al gechipt en gevaccineerd voor de basis vaccinaties. Daarnaast zijn ze ook al een beetje gesocialiseerd en vaak krant zindelijk gemaakt. Dit scheelt weer tijd en moeite voor jezelf.

Golden Retriever Vereniging (GRV) is één van deze rasverenigingen. Klik hier om het overzicht te zien van de verwachte nesten. Hier kun je ook informatie vinden over de ouders van de verwachte puppies met een link naar hun website.

Golden Retriever Club Nederland (GRCN) is de andere rasvereniging voor Golden Retrievers. Klik hier om naar het overzicht te gaan van verwachte nesten. Ook hier kun je weer informatie vinden over de ouder dieren met een link naar de website van de fokker.

Het is altijd verstandig om je hond bij een erkende fokker te halen om problemen en onverwachte kosten te voorkomen.

Een volwassen Golden Retriever herplaatsen of adopteren.

Heb jij geen zin of niet de tijd om een puppy van begin af aan op te voeden? Of heb je gewoon liever een volwassen dier in huis? Dan kun je ervoor kiezen om een hond uit het asiel te adopteren. Er zitten veel Golden Retrievers te wachten op herplaatst te worden. Deze honden zitten elke dag opgesloten in een kleine kennel en mogen er af en toe uit om uitgelaten te worden. Als je niet persé een puppy wilt zou ik van harte aan raden om een dier uit het asiel te redden.

Golden Retriever herplaatsen

Door een hond uit het asiel te herplaatsen maak je een dier heel erg blij. Daarnaast kan het jou veel werk schelen. Natuurlijk zijn ze alsnog opvoeding nodig, maar ze zullen minder snel het huis op de kop zetten dan een puppy dat zou doen. Daarnaast is een Golden Retriever uit het asiel veel goedkoper dan een pup van een erkende fokker.

Sommige mensen denken dat er alleen maar probleem honden in het asiel zitten. Dit is absoluut niet waar. Er zitten ongelofelijk veel lieve en brave honden in het asiel te wachten op een nieuw baasje. Deze honden kunnen hier om verschillende redenen beland zijn. De vorige eigenaar kan bijvoorbeeld ziek zijn geworden waardoor hij of zij geen tijd meer heeft voor de hond. De meeste honden die in het asiel zitten kunnen er zelf niks aan doen en zijn daar terecht gekomen door een ongunstige thuis situatie.

Natuurlijk zijn er honden in het asiel met gedragsproblemen. Deze honden hebben een trauma overgehouden aan de vorige thuis situatie of hebben deze problemen ontwikkeld omdat ze in het asiel zitten. Juist deze honden moeten geadopteerd worden uit het asiel, anders verergert dit gedrag zich alleen maar. Heb jij ervaring met het opvoeden van honden? Dan kunnen dit de ideale honden voor jou zijn. Zodra een Golden Retriever met een trauma jou begint te vertrouwen zijn het vaak de meest loyale en aanhankelijke honden waar je veel plezier mee kunt beleven.

Wat kost een Golden Retriever (pup)?

Naast het kopen van een Golden Retriever zijn er nog veel andere kosten aan verbonden zoals: vaccinaties (als die nog niet gedaan zijn), dierenarts kosten en basisbehoeften zoals eten (zie de opsomming bovenaan dit artikel). Deze kosten kunnen verschillen per eigenaar en dier. Het is lastig om hier een schatting van te maken. Wel kunnen we een prijs indicatie geven van de Golden Retriever zelf. Een Golden Retriever van een erkende fokker kost ongeveer € 800,- tot € 1.000,- euro. In het asiel zal een Golden Retriever maar een paar honderd euro kosten.

Golden Retriever handboek van Gerard de GoedeGolden Retriever handboek.

Op deze pagina vind je de basis informatie over de Golden Retriever. Dit is niets vergeleken met het handboek over de Golden Retriever van Gerard de Goede. Het betreft een Ebook die je snel en veilig kunt downloaden na aankoop.

Ik heb het boek zelf een aantal keer gelezen en het staat vol met nuttige informatie. De Golden Retriever wordt van top tot teen besproken van de eerste paar dagen tot in zijn late levensjaren. Erg nuttig als je meer wilt weten over de Golden Retriever.

Lees in mijn review van het Golden Retriever handboek wat ik en anderen er van vonden!

Vele anderen hebben dit boek al gelezen en toegepast. Een echte aanrader.

60 dagen geld terug garantie, wat de reden ook is. Niks te verliezen dus!

Bestel nu snel en krijg er 5 GRATIS exclusieve bonussen bij!Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat hier dan snel een reactie achter!