Golden Retriever voeding

Golden Retriever voeding

Het is voor veel mensen lastig om het juiste Golden Retriever voer te kiezen. En dat is ook niet zo gek nu er zoveel verschillende soorten hondenvoer op de markt zijn. Je hebt grote merken waaronder: ROYAL CANIN®, Eukanuba, Farm Food, Prins, Pro plan en nog veel meer. Al deze merken hebben ook nog weer veel verschillende soorten brok en natvoer.

Om de keuze wat te versimpelen heb ik in dit artikel belangrijke punten beschreven waar je bij na moet denken. Daarnaast vind je wat ik je zou aanbevelen voor Golden Retriever voeding en hoeveel gram je Golden Retriever (pup) daarvan mag hebben.

Alle informatie hieronder is globaal voor de Golden Retriever. Jij kent jouw hond het best en jij moet bepalen wat je jouw hond daadwerkelijk gaat geven!

Waarom is het juiste hondenvoer belangrijk?

Elk hondenras heeft specifieke eigenschappen die eigen zijn voor dat ras. De één is meer voeding nodig, om gezond te blijven, terwijl een ander ras juist te snel overgewicht krijgt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste voeding kiest bij het juiste ras, maar ook moet het eten bij de levensstijl van de hond passen.

Golden Retriever voeding

Niet alle Golden Retrievers zijn hetzelfde. Als je hond bijvoorbeeld meer beweging krijgt dan de gemiddelde Golden Retriever, kan je daarop het eten aanpassen. Daarnaast zijn er ook honden met allergieën of andere aandoeningen. Ken je hond goed om de voeding op zijn leven aan te passen. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd een dierenarts of dierenspecialist om hulp vragen.

Hondenvoer voor de Golden Retriever (brokken).

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel verschillende soorten en merken voer die je aan je hond kunt geven. Er zijn brokken die je aan verschillende hondenrassen kunt geven, maar er zijn ook brokken die specifiek zijn gemaakt voor de Golden Retriever. Deze brokken bevatten de benodigde voedingswaarden die jouw Golden Retriever nodig is. Hieronder noem ik een aantal producten die aanbevolen zijn voor de Golden Retriever voor zowel pups als volwassen honden.

ROYAL CANIN® – Golden Retriever puppy.
Het merk ROYAL CANIN® heeft specifiek hondenvoer voor veel verschillende rassen, waaronder de Golden Retriever. Het voer van ROYAL CANIN® voor Golden Retriever pups ondersteunt de natuurlijke afweer van de pup in het eerste anderhalf jaar. Daarnaast ondersteunt het de spijsvertering, en een evenwichtige darmflora voor gezonde ontlasting. Tot slot draagt het bij om de gezondheid van de vacht en huid te behouden. Zelfs de brok grootte en textuur zijn zo gemaakt dat Golden Retrievers in het algemeen dit voer goed eten.

ROYAL CANIN® – Golden Retriever adult.
Als je de brokken van ROYAL CANIN® gebruikt voor de Golden Retriever pup, is het ook verstandig dit op te volgen met de adult versie vanaf dat je puppy 15 maanden oud is. De voordelen van dit specifieke hondenvoer zijn: De gezondheid van de vacht en huid wordt ondersteund en behouden. Daarnaast wordt Door het caloriegehalte de Golden Retriever op een ideaal gewicht gehouden. Ook draagt het bij aan een gezonde hartfunctie. En tot slot zijn ook van deze brok weer de textuur, samenstelling, vorm en formaat afgestemd op de Golden Retriever.

Royal Canin Golden Retriever puppy
Royal Canin Golden Retriever adult

Hoeveel gram brok mag je Golden Retriever hebben van ROYAL CANIN® hondenvoer?
Scroll naar onderen in dit artikel om een overzichtje te vinden van het aantal gram waar je aan moet denken bij je hond. De tabel geeft dit zowel weer voor puppy’s als voor volwassen Golden Retrievers. Daarnaast kun je ook vinden wat het verschil in voeding (g) moet zijn als de hond actiever of minder actief is.

Eukanuba Golden Retriever.
Een ander merk dat ras specifiek honden voer maakt voor de Golden Retriever is Eukanuba. Zij hebben geen brok specifiek voor jonge of volwassen Golden Retrievers. In plaats daarvan hebben zij 1 soort brok. Deze brokken dragen bij aan een gezonde vacht, sterke spieren, een gezonde spijsvertering en soepele gewrichten.

Als je Golden Retriever 20 kg is mag hij hier ongeveer 210 tot 230 gram per dag van hebben. Een Golden Retriever van 25 kg mag 245 tot 270 gram hiervan hebben en een Golden Retriever van 30 kg mag 275 tot 305 gram per dag hebben. Op de verpakking kun je een overzicht vinden van hoeveel je de hond hiervan mag voeren.

Bosch Junior Lam & Rijst.
Als je liever een hondenvoer merk neemt dat niet ras specifiek hondenvoer maakt, kun je voor Bosch Junior Lam & Rijst gaan. Dit voer is rijk aan omega 3 vetzuren en heeft een aangepast energie gehalte. Daarnaast is het glutenvrij en wordt de darmflora en het immuunsysteem versterkt. Ook is de voeding goed verteerbaar en bevat uitstekende vitaminen en vetzuren.

Een Golden Retriever pup, die 10 kg weegt, met een verwacht gewicht van 35 kg, mag 400 gram van dit voer hebben per dag. Als deze zelfde Golden Retriever 25 kg is mag hij 510 gram per dag hebben van deze brokken.

Bosch Junior rijst en lam
Bosch Maxi

Bosch Maxi Adult
Als je het bovengenoemde product kiest is het verstandig om daarna verder te gaan met Bosch Maxi Adult. Deze voeding is ontwikkeld voor grote hondenrassen. Deze voeding bevat geen tarwe en de darmflora en het immuunsysteem worden versterkt. Daarnaast zorgt het voor een glanzende vacht en bevat het de juiste vitaminen en vetzuren. Tot slot helpt deze voeding overgewicht te voorkomen en heeft het nog vele andere voordelen.

Als je Golden Retriever 35 kg weegt, en dit is het eindgewicht, dan mag hij 385 gram van deze brokken per dag hebben. Ter vergelijking: mocht je hond een eindgewicht hebben van 25 kg dan mag hij 300 gram van deze brokken hebben als hij dit gewicht bereikt heeft.

Concept for Life Large Senior
Tot slot kun je er voor kiezen om brokken te halen voor als je Golden Retriever zijn oude dag bereikt heeft. Oudere honden zijn minder actief en de stofwisseling wordt wat minder. Het voer Concept for Life Large Senior speelt in om het lichaam van oudere honden. Het zorgt o.a. dat ze de juiste vitaminen binnen krijgen, en het vetgehalte is aangepast in dit voer. Daarnaast gaat het cel veroudering tegen en heeft het nog vele andere voordelen voor oudere honden.

Natvoer voor je Golden Retriever.

Ik zou je willen aanraden om hetzelfde merk natvoer als brok te gebruiken, indien mogelijk. Als je verschillende merken combineert kun je jouw hond teveel of te weinig geven van bepaalde voedingstoffen. Dezelfde merken zijn op elkaar afgestemd waardoor de doseringen evenwichtig blijven. Dit komt mede doordat je minder gram brok moet geven aan je hond als je het aanvult met natvoer. Wat en hoeveel natvoer je aan de Golden Retriever geeft kun je dus het best afstemmen op de brok die je geeft. Je kunt een specialist vragen om advies als je hier niet uit kunt komen, of je kunt een reactie achterlaten onderaan dit bericht en ik zal je verder helpen.

Golden Retriever voeding gram per dag

Wat moet je niet aan je Golden Retriever geven?

Naast dat er producten zijn die goed zijn voor de Golden Retriever, zijn er ook producten die slecht zijn voor je hond, of wat hij absoluut niet mag hebben. Ten eerste moet je de hond geen suiker geven. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor zowel het gebit, als de algemene gezondheid van de hond. Je mag de Golden Retriever absoluut geen chocolade geven. Dit kan namelijk fatale gevolgen hebben voor je hond. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die je beter niet aan je Golden Retriever kan geven:

– Pitten van vruchten en fruit.
– Uit en prei.
– Botjes van het vlees dat je eet.
– Krenten en rozijnen.
– Rauw varkensvlees.
– Champignons en andere paddenstoelen.
– Veel verschillende zaden en noten.


Hoeveel gram mag je Golden Retriever pup eten per dag?

Hoeveel gram dat je puppy mag eten verschilt per product. Op de zijkant van de verpakking staat vaak een schema met hoeveel gram je de hond mag voeren. Houd dit schema altijd aan als richtlijn. Ken je hond en weet hoeveel die mag hebben.

Om te weten hoeveel gram voer je de pup mag geven moet je het verwachte gewicht weten voor wanneer hij een volwassen labrador is. Houd elke maand bij wat je hond weegt, en vervolgens krijg je een groeicurve voor je hond. Dit werkt alleen als je de aanwijzingen van de verpakking van het voer volgt. Je kunt ook je dierenarts vragen wat het verwachte gewicht is.

Golden Retriever puppy voeding gram

Let altijd goed op de body condition score (BCS) van je hond, oftewel lichaamsconditie score. Onderaan dit artikel vind je een afbeelding vinden met duidelijke informatie.

Hieronder heb ik een voedingsschema voor een pup gemaakt als voorbeeld. Let op: Dit voorbeeld is gebaseerd op Royal Canin® -Golden Retriever Puppy. De overzichten hieronder zijn voor een verwacht gewicht van 25 kg, 30 kg en 35 kg. Verdeel de grammen hieronder over meerdere maaltijden.

Leeftijd in maandenAantal gramLeeftijd in maandenAantal gram
22156323
32658291
428710262
530612287
ROYAL CANIN® – Golden Retriever puppyverwacht gewicht: 25 kg.

Leeftijd in maandenAantal gramLeeftijd in maandenAantal gram
22256370
32828344
430810329
534012329
ROYAL CANIN® – Golden Retriever puppyverwacht gewicht: 30 kg.

Leeftijd in maandenAantal gramLeeftijd in maandenAantal gram
22356415
33008387
432810371
537312372
ROYAL CANIN® – Golden Retriever puppyverwacht gewicht: 35 kg.

Hoeveel gram mag je volwassen Golden Retriever eten per dag?

Hieronder vind je het overzicht van ROYAL CANIN® – Golden Retriever adult. Je kunt per gewicht in kilogram vinden hoeveel een Golden Retriever van dit voer moet eten per dag. Dit wordt aangegeven voor honden met weinig, gemiddeld of veel beweging.

Golden Retriever volwassen voeding gram

Let op: De tabel hieronder verwijst alleen naar ROYAL CANIN® – Golden Retriever adult. Het aantal gram per dag varieert per hond en per merk brok.

Hond in kilogramWeinig activiteitGemiddelde activiteitVeel activiteit
26 kg302 gram350 gram398 gram
28 kg320 gram370 gram420 gram
30 kg336 gram390 gram443 gram
32 kg353 gram409 gram465 gram
34 kg370 gram428 gram486 gram
36 kg386 gram447 gram508 gram
38 kg402 gram465 gram529 gram
40 kg418 gram483 gram549 gram

Klik hier voor meer informatie over ROYAL CANIN® Golden Retriever hondenvoer.

Lichaamsconditie score voor de hond

De lichaamsconditie score wordt meestal aangeduid met BCS. Dit is een afkorting van de Engelse term body condition score. Door hier gebruik van te maken, kun je het gewicht van je hond een score geven. Hier kun je uit afleiden of je hond te mager, een goed gewicht heeft of te dik is. Hieronder een afbeelding van de BCS kaart van ROYAL CANIN®. Gebruik de BCS goed, en baseer hierop of je de hond de juiste voeding en hoeveelheid geeft.

Lichaamsconditie score voor de hond

Mocht je vragen hebben over dit overzicht, laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Golden Retriever handboek van Gerard de GoedeGolden Retriever handboek.

Op deze pagina vind je alleen informatie over Golden Retriever voeding. Dit is niks vergeleken met het handboek over de Golden Retriever van Gerard de Goede. Hierin vind je alles over de Golden Retriever. Het betreft een Ebook die je snel en veilig kunt downloaden na aankoop.

Ik heb het boek zelf een aantal keer gelezen en het staat vol met nuttige informatie. De Golden Retriever wordt van top tot teen besproken van de eerste paar dagen tot in zijn late levensjaren. Erg nuttig als je meer wilt weten over de Golden Retriever.

Lees in mijn review van het Golden Retriever handboek wat ik en anderen er van vonden!

Vele anderen hebben dit boek al gelezen en toegepast. Een echte aanrader.

60 dagen geld terug garantie, wat de reden ook is. Niks te verliezen dus!

Bestel nu snel en krijg er 5 GRATIS exclusieve bonussen bij!
Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat dan snel een reactie achter!