Labradoodle kopen – Waar zijn Labradoodles beschikbaar, fokkers en prijzen.

Labradoodles zijn tegenwoordig ontzettend populair! Dat is één van de redenen waarom het lastig kan zijn om een Labradoodle te kopen. Er zijn veel wachtrijen en sites waarop mensen vragen om een Labradoodle. In dit artikel lees je waar je een Labradoodle (pup) kunt vinden en wat de gemiddelde prijs is van een Labradoodle. Verder kun je hier informatie vinden over de voorbereidingen die je kunt treffen, voor je een Labradoodle aanschaft en waar je aan moet denken.

Dierenverzekering

Ik hoor het tegenwoordig steeds vaker dat mensen geen dierenverzekering nemen. Een dierenverzekering kan veel financiële problemen voorkomen als er iets met jouw hond aan de hand is. Je hebt een hond voor gemiddeld 10 – 14 jaar en in die tijd is de kans groot dat je de dierenarts een keer nodig bent. In sommige gevallen gaan mensen niet, of te laat naar de dierenarts omdat het te veel geld gaat kosten. Deze kosten kunnen, zonder verzekering, ontzettend oplopen. De basis verzekering van https://www.dierenverzekering.nl/ dekt al tot € 2.500,- euro per jaar en het top pakket tot maar liefst €5.000,- euro per jaar. Als er iets onverwachts met jouw hond gebeurd hoef je dan niet bang te zijn voor de kosten en kun je de hond gelijk laten onderzoeken/behandelen.

Wat valt er onder een dierenverzekering?
– Castratie / Sterilisatie (niet in het basis pakket).
– Bloed / Medisch onderzoek.
– Consulten.
– Medicijnen.
– Euthanasie.
– Chirurgische ingrepen inclusief opname
– En nog veel meer.

Bereken nu gratis je premie (verzekeringskosten) door op de banner hieronder te klikken!


Labradoodle (pups) kopen

Er zijn een aantal verschillende manieren om Labradoodles te kopen. Reageer niet gelijk op elke advertentie op het internet die een Labradoodle verkoopt. Kijk eerst even goed wat de bron is. Hieronder vind je verschillende bronnen waar je Labradoodles kunt kopen. Ik zal je vertellen waarom je voor bepaalde keuzes het best wel of niet kunt gaan.

Broodfokkers

Er zijn tegenwoordig veel broodfokkers actief die de honden op een niet verantwoorde manier fokken en ze dan voor een redelijk goedkope prijs door verkopen. Het lijkt te mooi om waar te zijn voor dat geld, nou dat is het ook! De oudere dieren worden vaak niet goed behandeld in deze situatie. Waarom moet je niet voor voor een broodfokker kiezen? Hieronder een aantal van de vele redenen.

  • De hond heeft geen stamboom.
  • De hond heeft veel kans op slechte erfelijke eigenschappen, zoals erfelijke ziektes.
  • De moederhond wordt vaak slecht behandeld. Zij krijgen bijna geen aandacht, zitten veel in het donker en krijgen niet de benodigde verzorging. Vaak krijg je de moederhond ook niet te zien.
  • De honden worden in slechte verblijven gehouden die je ook vaak niet te zien krijgt.
  • Broodfokkers fokken vaak met meerdere rassen waardoor ze niet gespecialiseerd zijn in het fokken van één bepaald ras.
  • De honden zijn niet gesocialiseerd
  • De honden worden vaak doorgefokt, dus veel mogelijk nestjes. Hierdoor veel kans op ongeneselijke ziektes.
  • En nog genoeg andere redenen.
Labradoodle kopen

Koop een Labradoodle met stamboom!

Als je dan niet bij broodfokkers een Labradoodle pup kunt halen, waar dan? Allereerst is het belangrijk dat je een Labradoodle zoekt met een stamboom. Hierdoor kun je afleiden wie de ouderdieren zijn en welke erfelijke eigenschappen mogelijk kunnen gaan opspelen. Erkende fokkers zullen je altijd een stamboom mee geven als ze je een Labradoodle verkopen.

Labradoodle te koop asiel.

Tot slot is er nog de optie om een Labradoodle uit het asiel te halen. Deze optie raad ik persoonlijk altijd aan mensen aan, omdat er veel honden in het asiel zitten te wachten op een nieuw huis. Ik vind dat deze honden eerst een kans moeten krijgen, anders zitten zij een groot deel van hun leven zielig in het asiel. Toch is deze optie is in het geval van een Labradoodle minder aantrekkelijk. Dit komt voornamelijk omdat er nauwelijks Labradoodles in het asiel zitten omdat de vraag naar dit ras zo groot is.

Labradoodle marktplaats / puppyplaats.

Er worden ook Labradoodle pups gezocht op online marktplaatsen zoals marktplaats en puppyplaats. Hier vragen mensen of iemand nog een Labradoodle pup beschikbaar heeft of een nest in gepland is. Persoonlijk heb ik geen ervaring met deze manieren van een hond kopen en kan ik niet met zekerheid zeggen of de honden die hier aangeboden worden verantwoord gefokt zijn. Ik denk persoonlijk dat hier veel broodfokkers tussen zitten en wil het dus afraden een pup te kopen via deze sites. Ik twijfel er ook aan of daarop raszuivere Labradoodles (met stamboom) verkocht worden.

Labradoodle (erkende) fokkers.

Erkende fokkers moeten bepaalde regels volgen voor het fokken van honden. Door al deze regels weet je zeker dat het fokken op een verantwoorde manier gebeurd en dat de honden goed verzorgt zijn. In mijn artikel over Jack Russell fokkers kun je alle regels zien waar Jack Russell fokkers zich aan moeten houden. De regels voor de Labradoodle komen hier in grote lijnen mee overeen.

Labradoodles van erkende fokkers staan ingeschreven bij de Raad van Beheer. De Labradoodles zijn hier ontwormt, ingeënt, gechipt en hebben een stamboom. Daarnaast geven ze een ondertekend koopcontract en een paspoort over de hond mee. Erkende Labradoodle fokkers zullen je graag laten zien waar de dieren gehouden worden en kunnen de meeste vragen over de Labradoodle pup beantwoorden.

Labradoodle pups te koop in Nederland (ALAEU).

De Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU) is een vereniging van (Australian) Labradoodle fokkers. Bij deze vereniging zijn veel Labradoodle fokkers ingeschreven door heel Europa. Hier vind je de regels waar zij zich aan moeten houden. Hier zijn veel Nederlandse fokkers op geregistreerd. Hieronder kun je een overzicht vinden per provincie. Het is mogelijk dat er een paar ontbreken, laat het me weten als dit zo is en dan voeg ik ze toe!

Let op: Bij de meeste fokkers is er een wachtrij voor Labradoodles. Je moet er dus op tijd bij zijn of geduld hebben.

Labradoodle kopen

Labradoodle (pups) kopen prijs

De kosten hieronder zijn alleen voor de hond zelf. Daarnaast komen ook de kosten voor benodigdheden zoals een mand, voeding, riem, etc. Maar ook kosten voor de dierenarts moet je rekening mee houden!

Een Labradoodle pup van een erkende fokker kost iets tussen de €1.700,- tot €2.000,- euro. Dit is inclusief paspoort, chip, eerste inenting, ontworming, de juiste papieren en een stamboom. Mocht er een Labradoodle in het asiel zitten, dan zullen de kosten daarvoor zeker lager zijn.

Labradoodle direct beschikbaar / zonder wachtlijst

Ik zie ontzettend veel mensen zoeken naar een Labradoodle die direct beschikbaar moet zijn, dus een fokker zonder wachtlijsten. Heel vervelend, maar dat kun je helaas vergeten. Door de populariteit van dit ras is er bij elke goede fokker bijna wel een wachtlijst van een jaar. Als er Labradoodles direct beschikbaar zijn zonder wachtlijst, dan is er een grote kans dat het een broodfokker is of dat er wat anders mis is. Let dus goed op wat je koopt!

Labradoodle kopen – waar moet je aan denken?

Een Labradoodle in huis halen is heel leuk, maar hiervoor ben je wel de juiste instelling en spullen nodig. Allereerst zijn Labradoodles erg energieke honden die graag rennen en spelen. Ze vinden het het heerlijk om in de tuin te spelen. Het is dus een voordeel als je een groot huis hebt met een mooie tuin voor de hond. Daarnaast zijn het erg nieuwsgierige honden die graag op onderzoek uit gaan. Laat de hond vaak uit. Geef hem de kans om tijdens het uit laten overal aan te snuffelen, om de wereld te ontdekken. Labradoodles zijn veel tijd, aandacht en soms geld nodig. Denk bijvoorbeeld aan de trimsalon en voeding om de mooie vacht in stand te houden.

Naast dat de Labradoodle veel tijd en energie van je vraagt, zal je ook de benodigde spullen in huis moeten halen. Het best doe je dit al voor je de Labradoodle koopt. Denk hierbij aan een water- en voerbak, mand, riem, halsband, voeding, koekjes en mogelijk een bench. Daarnaast is het ook leuk om wat speeltjes en verrijking voor de hond te halen! Het zijn leergierige honden die graag uitgedaagd worden. Wees hier op voorbereid en speel hier op in!

Het Labradoodle geheimen handboek.

Labradoodle geheimen handboek

In dit artikel vindt je alleen koop informatie over de (Australische) Labradoodle. Er is zo ontzettend veel te leren over dit nieuwe ras. Dit kun je doen via dit Ebook, geschreven door Piet de Jong.

Ik heb het boek zelf meerdere keren gelezen en het staat vol met nuttige informatie. In dit handboek wordt de Labradoodle beschreven van aanschaf tot zijn laatste levensjaren. Alles wat je moet weten over de Labradoodle is hierin te vinden!

Lees in mijn review wat ik en anderen er van vonden!

Duizenden anderen hebben dit boek al gelezen en toegepast. Een echte aanrader.

60 dagen geld terug garantie, niks te verliezen dus!

Ga nu direct naar het Labradoodle handboek!Ook interessant

Reactie

Heb je nog vragen of andere opmerkingen? Laat hier dan snel een reactie achter!